Počasí dnes10 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Olomoucký kraj daruje peníze Horské službě. Ta si pořídí elektrocentrály

Radní Olomouckého kraje schválili dar pro Horskou službu. Dvě stě tisíc korun, které by měl kraj službě poskytnout, využijí záchranáři na nákup elektrocentrál. Pomocí nich Horská služba bude vykrývat případné výpadky elektrické energie.

„Obě elektrocentrály budou sloužit na stanicích Horské služby Jeseníky. Na horách relativně často dochází k výpadku elektrické energie, proto záchranáři potřebují ke své práci kvalitní záložní zdroje,“ vysvětlil dar hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek (PirSTAN). Hejtmanova slova potvrzuje i výpadek elektřiny z minulého týdne, kdy se regionem prohnal silný vítr.

VIDEO: Horská služba hlásí z Jeseníků třetí stupeň lavinového nebezpečí

Na základě měření vyhlásili lavinoví preventisté z Horské služby v Jeseníkách třetí stupeň lavinového nebezpečí z pětibodové škály. Ve druhé polovině týdne napadlo na promrzlý a tvrdý povrch přes pětatřicet centimetrů a už při malém zatížení se...

Pokud poskytnutí daru schválí také krajské zastupitelstvo, kraj převede záchranářům peníze formou darovací smlouvy. Výběr konkrétního typu elektrocentrál je čistě na Horské službě.

Každý rok ošetří služba stovky zraněných lidí. Počet výjezdů horských záchranářů každým rokem také narůstá. To je způsobeno větším počtem cyklistů a lyžařů, kteří do Jeseníků vyráží.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Horská služba ČR

Štítky Horská služba, Olomoucký kraj, elektrocentrály, dar, Jeseníky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoucký kraj daruje peníze Horské službě. Ta si pořídí nové elektrocentrály  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.