Počasí dnes10 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Olomoucký kraj dá milion na běžecké trasy v Jeseníkách

Jesenické sdružení cestovního ruchu dostane od kraje milión korun na úpravu běžeckých stop. Ty se rozpínají na délce přes tři sta kilometrů přes devět oblastí. Další čtvrt milionu korun od kraje podpoří na projekt JESENÍKY ONLINE.

Peníze poskytl kraj formou zvýšeného členského příspěvku, aby ho organizace Jeseníky – Sdružení cestovního ruchu mohla využít okamžitě. „Podpora usnadní lidem jejich práci a zároveň má velký vliv na rozvoj cestovního ruchu v zimních měsících,“ vysvětlila v tiskové zprávě Milada Sokolová (ODS), uvolněná členka krajského zastupitelstva pro oblast vnějších vztahů a cestovního ruchu.

Jeseníky pokřtily novou čtyřkolku Miladu. Zaznamenaly nárůst návštěvnosti a dál rozvíjí cestovní ruch

Flotilu sněžných vozidel pro úpravu bílých stop v Jeseníkách rozšířila nová čtyřkolka. Ta mimo jiné umožní propojení tras, které nemohly udržovat rozměrnější rolby. Rozšiřující se rekreační kapacity mohou využít návštěvníci v horské oblasti...

Peníze by měly být využity nejen na provoz roleb, ale také na školení rolbařů, mapování a značení běžeckých tras nebo provoz GPS systému. Další čtvrt milionu korun věnuje hejtmanství na projekt JESENÍKY ONLINE.

„Peníze poputují na pořízení sčítačů turistů ve vybraných oblastech, podobně jako už vznikají sčítače cyklistů,“ vysvětlila Sokolová. Příspěvek podpoří také vybudování takzvaných foto pointů a realizaci marketingové kampaně. „Musíme však počkat na rozhodnutí Ministerstva pro místní rozvoj,“ dodala zastupitelkyně.

Právě na ministerstvu si sdružení zažádalo o dotaci. Ta by potom měla pokrýt polovinu nákladů v hodnotě takřka milion a půl korun. Na financování se podílí i samotné sdružení. „Ve chvíli, kdy ministerstvo projekt podpoří, kraj pošle slíbenou částku,“ slibuje hejtmanství.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Olomoucký kraj

Štítky Jeseníky, běžkařské trasy, dotace, Olomoucký kraj, Hejtmanství

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoucký kraj dá milion na běžecké trasy v Jeseníkách  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.