Počasí dnes8 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Olomoucký hasič se dostal na titulní stranu New York Times. Nyní je na World Baseball Classic v Japonsku

Olomoucký hasič Martin Schneider, který nyní s národním týmem bojuje na prestižním turnaji World Baseball Classic v Japonsku, se dostal na titulní stranu New York Times. Na turnaji nabitém profesionálními hvězdami česká reprezentace měří síly s nejlepšími týmy planety.

Obrovský úspěch olomouckého hasiče. S reprezentací se probojoval do světové baseballové špičky

Na turnaj World Baseball Classic, kde hrají nejlepší mužstva světa, se nyní s reprezentací probojoval olomoucký hasič Martin Schneider. Příběh o tom, jak amatérští sportovci z malé evropské země porazili profesionální baseballisty, už obletěl...

"Příběh českých baseballistů se dostal do světových médií, zaujal především v Americe. Naši reprezentanti totiž mají všichni civilní zaměstnání nebo studují, přitom ovšem hrají baseball na světové úrovni. Na olomoucké stanici natáčel americký štáb z Major League Baseball dokument, našeho hasiče zpovídal i reportér z New York Times," popsala mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Článek se tento týden dostal dokonce na titulní stranu těchto věhlasných novin. Včera česká reprezentace na turnaji porazila Čínu.

Stejně jako ostatní spoluhráči má Martin Schneider své civilní povolání a trénuje pouze ve volném čase. "Organizačně je to náročné. Nejlépe však funguju pod tlakem, což se mi hodí jak v práci, tak i ve hře. Podávám pak nejlepší výkony, soustředím se," popisuje šestatřicetiletý Schneider, který sloužil přes šest let v Brně a nyní už třetím rokem zasahuje v Olomouci, odkud pochází.

Má zde pochopitelně velkou fanouškovskou základnu, kolegové bedlivě sledovali postup reprezentace na nejprestižnější baseballový turnaj světa a nyní se dívají i na zápasy. "Samozřejmě ho občas hecujeme, ale zároveň jsme na něj opravdu hrdí a podporujeme jej. Za svou kariéru jsem se nesetkal u hasičů s vrcholovým sportovcem tohoto ražení a jsem moc rád, že jej na směně máme," posílá na dálku do Japonska podporu velitel čety Jiří Glabazňa.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje, M. Schneidera, Baseball Czech

Štítky hasič, amatér, Japonsko, The New York Times, World Baseball Classic, Martin Schneider, Major League Baseball, Amerika, Čína

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavel Polívka

No to je zase paráádááá :)

Pondělí, 13. března 2023, 13:28Odpovědět

Olomoucký hasič se dostal na titulní stranu New York Times. Nyní je na World Baseball Classic v Japonsku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.