Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Přerov rozkvete. Město vytvoří na rušné křižovatce květinovou louku

Kruhový objezd u Žerotínova náměstí v Přerově se v blízké době promění. Nově by měl být vyzdoben okrasnými květinami a travinami. Přerov letos vysází květiny například i v ulici Palackého či na náměstí Přerovského povstání.

Město plánuje na kruhovém objezdu vysadit přes 1500 kusů cibulovin a 521 trvalek. „Druhová skladba má evokovat jednotlivá roční období, kdy by měl nastat vizuální efekt stále kvetoucí lokality,“ uvedl v tiskové zprávě náměstek primátora Miloslav Dohnal (Pomáháme městu - ODS). Uprostřed křižovatky by tak měl kvést například jasmín, řebříček či krásnoočko. Součástí ostrůvku má být i pěšina pro zahradníky, kteří se budou o rostliny starat.

Revitalizace by měla začít 27. března a městskou kasu bude stát 431 tisíc korun. „Město tímto pokračuje v trendu minulých let, kdy se Přerov rozkvetl a rozvoněl se. Kromě toho bude letos krásný pohled na ulici Palackého, kde mezi cyklostezkou a bývalými školami budou založeny nové trvalkové záhony,“ řekl primátor Petr Vrána (ANO 2011) . Ty by měly podle něj kvést od jara do podzimu.

Silnice na kraji Přerova zanikne kvůli dálnici D1. Nahradí ji obří křižovatka

Ještě v úvodu příštího týdne motoristé směřující z Přerova do Rokytnice projedou podle dosavadní zvyklosti po silnici, která je součástí dlouhého oblouku nedaleko Předmostí. Od středy se ale tato cesta uzavře a postupně se stane minulostí....

Novou výzdobu mohou občané také čekat v ulici Bohuslava Němce. Tam v současnosti město dokončuje rekonstrukci zahrady. „Vloni na podzim v zahradě proběhly kácecí práce náletových dřevin a výsadby ovocných stromů jako jsou jabloně, třešně či ořešáky,“ doplnil Dohnal. Letos by měl být osazen i vyvýšený bylinkový záhon a poblíž něho má stát hmyzí hotel.

Během dubna a května plánuje přerovská radnice také výsadbu stromů a keřů. Vysazovat se mají sakury, okrasné jabloně, javory či jeřáby. „A v Jateční ulici, na náměstí Přerovského povstání u Přerovanky budou i letos zdobit město letničkové záhony,“ uzavřela přerovská tisková mluvčí Lenka Chalupová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Přerov

Štítky Přerov, květiny, výzdoba, kruhový objezd, louka, křižovatka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přerov rozkvete. Město vytvoří na rušné křižovatce květinovou louku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.