Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Přerově si lidé až do dubna nevyřídí občanský a řidičský průkaz a ani pas. Úředníci se stěhují z EMOSU

Ode dneška se na více než dva týdny zavřou přepážky přerovského magistrátu, kde si lidé mohli vyřídit občanské a řidičské průkazy, pasy a přepisy v registru vozidel. Z budovy EMOSU na náměstí se úředníci budou stěhovat do náhradních prostor v bývalé výstavní síni Pasáž. EMOS čeká rekonstrukce.

"Od čtvrtka 16. března budou v budově TGM 16 zrušeny všechny přepážky, kde bylo možné vyřídit osobní doklady, jako jsou občanské průkazy, řidičské průkazy a pasy, a také požadavky na registr vozidel. Již vyhotovené doklady, které si žadatelé nevyzvedli, budou vydávány v náhradních prostorách v budově magistrátu v ulici Bratrská 34," oznámila na stránkách města mluvčí radnice Lenka Chalupová.

Přepážky začnou pro veřejnost opět fungovat 3. dubna na nové adrese Kratochvílova 14 v bývalé Výstavní síň Pasáž.

Pokud obyvatelé Přerova nutně potřebují nové doklady a nemohou čekat, musí zajet do jiného města. "Vyřídit nové doklady si lidé budou moci na kterémkoliv úřadě s rozšířenou působností, například v Lipníku nad Bečvou, Olomouci či Prostějově. V Přerově to ale možné nebude," potvrdila Jitka Kočicová z přerovského magistrátu. 

Nevzhledná dominanta přerovského náměstí čeká na vyhlášení tendru. Úředníci chystají stěhování

V závěru letošního roku počítá vedení Přerova se startem rekonstrukce rozlehlé budovy na hlavním náměstí T. G. Masaryka, která svým vzhledem řadu let budí i negativní emoce. Objekt známý jako Emos se musí kvůli získání dotace v předstihu...

V provizoriu budou úředníci až do konce roku 2025, dokdy EMOS projde kompletní rekonstrukcí, kterou budova z roku 1969 nutně potřebuje. Město ji v roce 2020 více než 37 milionů korun odkoupilo a připravilo opravy. Z nabídek pěti projektantů výběrová komise v roce 2021 jednomyslně vybrala návrh společnosti Anagram&Gruppa.

"V současné době je už ukončena projektová příprava, máme pravomocné stavební povolení a probíhá příprava veřejné zakázky," řekl náměstek primátora Přerova Vladimír Lichnovský (ANO). Na rekonstrukci chce město získat dotaci v rámci energeticky úsporných opatření.

Oblíbená galerie Pasáži musela své bývalé prostory vyklidit, činnost ukončila po deseti letech. Náhradní prostory dosud nemá.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Přerov

Štítky přepážka, uzavření, stěhování, úředník, Přerov, magistrát, EMOS, galerie, Pasáž, centrální registr vozidel, Lenka Chalupová, Vladimír Lichnovský, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Přerově si lidé až do dubna nevyřídí občanský a řidičský průkaz a ani pas. Úředníci se stěhují z EMOSU  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.