Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Minuta ticha pro devítiletého Adama: život malého hokejisty vyhasl po autonehodě

, aktualizováno 20. března 2023, 17:32

Velmi smutný začátek bude mít první domácí utkání Olomouce v sérii extraligového play-off proti Pardubicím. Hráči i diváci uctí památku devítiletého hokejisty Adama Koutného, jehož život vyhasl v neděli následkem autohavárie.

Nejen olomoucký klub zasáhla tragická zpráva o úmrtí devíteletého Adama Koutného. Foto: HC Olomouc

„Vedení hokejového klubu oznamuje všem svým členům a příznivcům, že kariéra jednoho našeho mladého hokejisty končí nejstrašnějším způsobem, který je možno si představit. Hráč našeho klubu Adam Koutný, devítiletý hokejista a brankář mužstva minihokeje, zahynul po sobotní tragické automobilové nehodě,“ uvedli zástupci HC Olomouc na klubovém webu.

Na budově Základní školy Spojenců v centru Olomouce, kam jako řada dalších talentovaných hokejistů chodil i brankář Adam, vlaje černá vlajka. Vzniklo zde také pietní místo. Lidé v průběhu dne přinášeli svíčky a tiše rozjímali nad nečekanou tragédií. K osudové srážce v autě došlo pouhý den po chlapcových devátých narozeninách. Kondolence píší nejen hokejoví příznivci Olomouce i na sociální sítě. „Takové zprávy se čtou hodně těžce a stejně těžce se hledají vhodná slova. Bolest rodiny musí být zničující. Upřímnou soustrast rodině a všem pozůstalým,“ stojí v jednom z komentářů. „Hrozný osud který staví nějaké play off úplně mimo... Upřímnou soustrast...“ reagoval na status olomouckého klubu Ladislav.

Soustrast a podporu rodině v nejtěžších chvílích vyjádří HC Olomouc také před zápasem proti Pardubicím. „Jako výraz sounáležitosti s utrpením rodiny a jako výraz vztahu k nadějnému mladému hráči bude v úterý před utkáním držena minuta ticha,“ doplnilo vedení hokejové Olomouce.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Autohavárie, nehoda, tragická nehoda, úmrtí dítětě, hokej, HC Olomouc, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdeněk Sláma

UPŘIMNOU SOUSTRAST RODČUM.A KLUBU,NEBOT ZTRATIL MLADYHO TALENTA.ZDENDA

Úterý, 21. března 2023, 03:43Odpovědět

Minuta ticha pro devítiletého Adama: život malého hokejisty vyhasl po autonehodě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.