Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Přerovská nákupní galerie omezila wifi. Také díky tomu se party mladistvých výrostků stáhly

Party mladistvých výrostků, které obtěžovaly lidi a dělaly nepořádek v nákupní galerii v centru Přerova, se stáhly. Jedním z důvodů je omezení wifi připojení. Před galerií loni v listopadu skupina mladistvých napadla třináctiletou dívku, která skončila v nemocnici.

"Museli jsme sáhnout ne k úplně standardním opatřením. Party mladistvých zde dělaly nepořádek, byly hluční, takže to lidem samozřejmě vadilo. Je to problém celého centra města, abychom ochránili náš majetek, protože to, co zde občas probíhalo, bylo prostě neúnosné, přijali jsme několik opatření. Jedním z nich je i to, že se po nějaké době vypíná wifi připojení," potvrdila vedoucí správy přerovského obchodního centra Renata Ratajská.

Poslední vážný incident se stal před galerií v ulici Šířava loni v polovině listopadu mezi dvěma skupinkami dětí. "Nejprve došlo ke slovní výměně názorů a poté skupina dívek ve věku dvanáct až šestnáct let fyzicky zaútočila na třináctiletou dívku. Z místa napadení dívka odešla na toaletu v obchodním centru Galerie, odkud jí byla přivolaná rychlá záchranná služba. V nemocnici byla napadená dívka jednorázově ošetřena," popsala tehdy mluvčí policie Miluše Zajícová.

Policie zahájila vyšetřování pro přestupek proti občanskému soužití, vzhledem k nízkému věku účastníků však nemůže sdělovat bližší podrobnosti. Incident ovšem vyvolal bouři nevole, protože obyvatelé Přerova si na nepřístojné chování part mladistvých stěžují opakovaně.

Před nákupní galerií v Přerově parta mladistvých napadla třináctiletou dívku. Strážníci zde zvýší dozor

Před nákupní galerií v centru Přerova parta dětí a mladistvých napadla třináctiletou dívku, kterou museli v nemocnici ošetřit lékaři. Případ již vyšetřuje policie, celou lokalitu budou nyní více hlídat strážníci. Přerované si na nevhodné chování...

Primátor Přerova Petr Vrána (ANO) přislíbil, že celou lokalitu budou hlídat strážníci. "Už několikrát jsem jednal s ředitelem policie, každý týden se scházím také s ředitelem městské policie. Do galerie chodí asistenti prevence kriminality, galerie posílila ochranku, domluvili jsme se také na omezení internetového připojení, abychom eliminovali wifi turistiku a mladé to nemotivovalo chodit do galerie a dělat tam nepořádek," vysvětlil primátor.

Podle manažerky galerie Ratajské se situace výrazně zlepšila. "Přineslo to efekt, cítíme zlepšení. V současné době jsme spokojení, ale samozřejmě musíme všechna opatření dodržovat. Ten poslední incident ani nebyl v galerii, ale kousek od nás na ulici. Dívku k nám dovedli, ošetřili jsem ji. Věříme, že to situace vydrží," doufá Ratajská.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Galerie Přerov

Štítky parta, mladiství, výrostek, incident, napadení, nákupní galerie, Přerov, policie, Petr Vrána, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přerovská nákupní galerie omezila wifi. Také díky tomu se party mladistvých výrostků stáhly  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.