Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kamery zachytily obyvatele ubytovny, jak zakládají černou skládku. Hrozí jim pokuta minimálně deset tisíc korun

Městský kamerový systém zachytil v Prostějově dva obyvatele jedné ze zdejších ubytoven, jak u kontejnerů na třídění odpad zakládají černou skládku. Vyhodili sem staré dveře a čalouněnou desku. Na místo vyjeli strážníci a muže a ženu dopadli. Nyní jim hrozí pokuta minimálně deset tisíc korun.

Obyvatelé Šumperka výborně třídí odpady, díky tomu město nemusí zvedat poplatky

Obyvatelé Šumperka navzdory vysoké inflaci nebudou platit víc peněz za odpady. Lidé totiž velmi úspěšné třídí, takže odpadové hospodaření je v přebytku. Za likvidaci komunálního odpadu město ročně zaplatí čtyřiadvacet milionů, lidé platí 840 korun.

Pro muže a ženu z ubytovny v Olomoucké ulici v Prostějově nebyl první jarní den úplně povedený. Doma sice začali uklízet, na pořádek venku však přitom moc nedbali.

Městský kamerový systém je zachytil při vytváření černé skládky u kontejnerů ve vnitrobloku. Na místo i k ubytovně ihned vyrazila hlídka městské policie a muže a ženu našla. 

"Kamerový systém tak potvrdil svůj smysl, rychle odhalil původce černé skládky. Po příjezdu na místo hlídka zjistila, že se jedná o prosklené dveře od skříně a čalouněnou desku. Odpad byl opřen o kontejner na směsný odpad," popsal náměstek primátora pro komunální oblast Jiří Pospíšil (Pévéčko). Strážníci muže a ženu poučili o městské vyhlášce, která upravuje nakládání s odpady, a nechali je odpad odklidit a odvézt do sběrného dvora.

Celý případ nyní městská policie předá správnímu orgánu. Za přestupek oběma pachatelům hrozí pokuta minimálně deset tisíc korun a úhrada nákladů.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Prostějov

Štítky černá skládka, muž, žena, ubytovna, kontejner, kamera, přestupek, městská policie, pokuta, Prostějov, Jiří Pospíšil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kamery zachytily obyvatele ubytovny, jak zakládají černou skládku. Hrozí jim pokuta minimálně deset tisíc korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.