Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ve Šternberku vzniknou desítky parcel pro domy. K dispozici mají být za dva a půl roku

Lokalita ulice Nad Nemocnicí ve Šternberku získá novou podobu a majitele, pozemky o rozloze takřka 30 tisíc metrů čtverečních prodá město developerské firmě. Ta musí nejprve zajistit rozsáhlé úpravy, díky kterým dojde k zasíťování parcel, které se poté budou prodávat pro výstavbu přibližně čtyř desítek rodinných domů.

Delší čas projednávaný cíl odprodat nevyužitá pole určená pro výstavbu se daří plnit šternberské radnici. Vedení města podepsalo smlouvu o smlouvě budoucí kupní se společností metr2 reality. Česká firma působí na trhu s nemovitostmi od roku 2006 a zaměřuje se zejména na region Olomouckého kraje. Plánovaný převod pozemků o celkové rozloze 29 600 metrů čtverečních představuje ve Šternberku jednu z největších majetkoprávních transakcí za poslední dobu. Kontrakt stanovuje budoucí kupní cenu na 755 korun za metr čtverečný, do šternberského rozpočtu by tak mělo zamířit přes 22 milionů.

„Tímto krokem je završeno téměř dvouleté úsilí města nabídnout v jedné z nejatraktivnějších lokalit ve městě prostor pro výstavbu dalších rodinných domů, navíc v místě, kde budoucí stavebníci ocení bezprostřední blízkost lesa a kvalitní občanskou vybavenost. U budoucích stavebních pozemků se nachází nově vybudované aquacentrum, atletický stadion, areál šternberské nemocnice, školská zařízení i nákupní možnosti. Jsme potěšeni, že smlouvu uzavíráme se společností, která dlouhodobě působí v našem kraji a může se prezentovat úspěšně realizovanými projekty obdobného charakteru,“ komentoval dohodu s developerskou společností šternberský starosta Stanislav Orság (ODS).

Podle podmínek smlouvy musí společnost metr2 reality nechat vybudovat dopravní a technickou infrastrukturu. Mnohamilionová investice zahrnuje například komunikace, chodníky, veřejné osvětlení či inženýrské sítě pro budoucí výstavbu rodinných domů. Město navíc získá propojení ulice Nad Nemocnicí s ulicí Gen. Eliáše mezi atletickým a fotbalovým stadionem. „Od podpisu smlouvy běží lhůta dva a půl roku, ve které musí developerská společnost realizovat projekční část akce, výstavbu dopravní a technické infrastruktury a její následný převod do vlastnictví města. Až následně se může realizovat prodej pozemků společnosti,“ vysvětlil starosta.

Projekt v ulici Nad Nemocnicí analyzoval investor dlouhodobě. „Těšíme se na vzájemnou spolupráci s městem Šternberk, podpisem smlouvy začínáme intenzivně pracovat na jeho realizaci, veškeré úsilí budeme směřovat k tomu, abychom projekt ve smluveném čase a v potřebné kvalitě úspěšně zrealizovali,“ přislíbil v tiskové zprávě jednatel společnosti metr2 reality Martin Minář.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Šternberk, metr2 reality

Štítky Investice, pozemky, stavba, developerský projekt, bydlení, parcely, Šternberk, pozemky Šternberk, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Šternberku vzniknou desítky parcel pro domy. K dispozici mají být za dva a půl roku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.