Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Za poznáním univerzity a Olomouce: k prohlídce se otevře osm fakult i koleje či menza

Informace pro rozhodování o další studijní dráze mohou získat nejen středoškoláci na lednovém termínu Dne otevřených dveří Univerzity Palackého v Olomouci. Druhá nejstarší univerzita v tuzemsku v sobotu zpřístupní všech svých osm fakult i koleje, knihovnu či menzu.

Přibližně dvacet dva tisíc zájemců si podává každý rok e-přihlášku na některou z více než devíti set kombinací studijních programů Univerzity Palackého. Co je během studia v Olomouci čeká tradičně přibližuje Den otevřených dveří. Ten se koná v sobotu 14. ledna od 9 do 14 hodin.

Den otevřených dveří poskytne podle zástupců univerzity návštěvníkům kompletní informační servis. Na osmi fakultách se středoškoláci dozvědí vše o studiu, přijímacím řízení či zahraničních pobytech. Na některých si zájemci mohou vyzkoušet testy studijních předpokladů nebo navštívit laboratoře. „I tentokrát bude na nádvoří Zbrojnice infopoint, kde zájemcům o studium poradí naši studenti a bude tam také možné absolvovat workshop výroby bloku. S ohledem na souběh s prvním kolem prezidentských voleb doporučujeme vyřízení tzv. voličského průkazu, o který jde zažádat také osobně na zastupitelském úřadě ještě dva dny před volbami,“ uvedl v tiskové zprávě prorektor pro komunikaci a studentské záležitosti Vít Procházka.

Jak to u nás kdysi vypadalo: geoinformatici z univerzity vytvořili aplikaci s leteckými snímky Olomouce

Jedinečný pohled do historie Olomouce nabízí nová webová aplikace, která na jedné obrazovce přináší srovnání leteckých snímků města z různých časových období. Stránku Olomouc z výšky vznikla na katedře geoinformatiky Přírodovědecké fakulty...

Univerzita zve i na rozsáhlý doprovodný program, který podle prorektora Procházky zaujme i veřejnost. Na teologické fakultě návštěvníci mohou zkusit pátrací hru s QR kódy, brýle na simulaci opilosti nebo soupravu na simulaci stáří. Filozofická fakulta příchozím nabídne kromě možnosti zkušebních testů předpokladů ke studiu nanečisto i linecké sušenky nebo hudební program před informačními bloky. Zkušební testy si zájemci mohou vyplnit i na pedagogické fakultě. 

Přírodovědecká fakulta představí špičkově vybavené laboratoře, pro odpočinek půjde využít relaxační zónu nebo fotokoutek. Fakulta tělesné kultury nabídne popularizačně-vědecké i sportovní aktivity, zájemci si budou moci vyzkoušet například virtuální realitu v prostředí se sportovní tematikou. „Právnická fakulta zájemce vezme do simulované soudní síně. Lékařská fakulta nabídne praktické ukázky poskytnutí první pomoci a péče o ústní dutinu, fakulta zdravotnických věd pak prohlídku odborných učeben,“ nastínil mluvčí Univerzita Palackého Egon Havrlant.

Na speciálním webu si mohou uchazeči a návštěvníci univerzity najít podrobné informace, časový harmonogram i jízdní řády autobusu, který nabídne bezplatnou přepravu mezi jednotlivými budovami olomoucké vzdělávací instituce. V budově hlavní menzy na ulici 17. listopadu jsou na programu prezentace fungování kolejí a menz.

Přehled informačních bloků o studiu
Cyrilometodějská teologická fakulta UP (Univerzitní 22)
9:00–9:30, 11:00–11:30 Seznamte se s CMTF – infoblok o studiu (aula, 1. patro)
Lékařská fakulta UP (Hněvotínská 3, Teoretické ústavy)
9:30–11:00, 11:30–13:00 Seznamte se s LF – infoblok o studiu (Velká posluchárna)
Filozofická fakulta UP (Křížkovského 10)
10:00–11:00, 11:30–12:30 Seznamte se s FF – infoblok o studiu (aula 3.32)
Přírodovědecká fakulta UP (17. listopadu 12)
9:30–10:30, 11:30–12:30 Informační blok ke studijním záležitostem (aula 2.001, 2. podlaží)
Pedagogická fakulta UP (Žižkovo náměstí 5)
10:00–11:00 Seznamte se s PdF (velká aula, přízemí)
Fakulta tělesné kultury UP (třída Míru 117)
10:00, 12:00 Pojďte studovat na Vrchol Olomouce (NA 4.20)
Právnická fakulta UP (17. listopadu 8)
9:30–10:30, 12:00–13:00 Seznamte se s PF – infoblok o studiu (budova B, aula)
Fakulta zdravotnických věd UP (Hněvotínská 3, Teoretické ústavy)
10:00–10:45, 12:00–12:45 Seznamte se s FZV – infoblok o studiu (malá pravá posluchárna)
Zdroj: Univerzita Palackého v Olomouci

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Vojtěch Duda

Štítky Univerzita Palackého, studium, Den otevřených dveří, Olomouc, koleje, menza, knihovna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za poznáním univerzity a Olomouce: k prohlídce se otevře osm fakult i koleje či menza  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.