Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nové programy podle moderních trendů. Univerzita Palackého rozšiřuje studijní nabídku

Speciální pedagogika se zaměřením na pedagogické asistentství či Korejština pro hospodářskou praxi. Univerzita Palackého i letos rozšiřuje studijní nabídku o obory, které zohledňují aktuální požadavky trhu práce a moderní trendy. Zájemci o studium na olomoucké vysoké škole se na některý z oborů mohou přihlásit do poloviny března.

Pro příští akademický rok nové studijní programy představila pedagogická, filozofická nebo přírodovědecká fakulta UP. Podat e-přihlášku na většinu studijních programů osmi fakult olomoucké univerzity lze ještě do 15. března, cena za přihlášku činí 690 korun. 

Univerzita Palackého je druhou nejstarší univerzitou u nás a patří mezi nejlépe hodnocené české vysoké školy ve světových žebříčcích. Nabízí přes 900 kombinací studijních programů, které na osmi fakultách studuje 23 tisíc studentů a studentek. „Každoročně si na UP podá e-přihlášku přes 22 tisíc uchazečů,“ říká mluvčí univerzity Egon Havrlant.

Dobytí Ukrajiny mělo být Putinovým triumfem, říká politolog Hynek Melichar

V pátek to bude rok od začátku ruské invaze na Ukrajinu. Podle odborníka na konflikty Hynka Melichara z katedry politologie na Univerzitě Palackého je dobytí Ukrajiny triumfem, kterého chce Putin za své vlády dosáhnout.

Zájemci a zájemkyně o studium si mohou letos vybírat i z nových studijních programů. Pedagogická fakulta UP zcela nově nabízí studijní programy zaměřené na speciální pedagogiku, konkrétně bakalářské programy Speciální pedagogika se zaměřením na pedagogické asistentství, Speciální pedagogika se zaměřením na expresivní přístupy nebo Speciální pedagogika se zaměřením na rozvoj zrakových funkcí či navazující magisterský program Speciální pedagogika – poradenství. „Novinkou je i navazující magisterský program Dramaterapie a bakalářský program Učitelství pro mateřské školy,“ doplňuje mluvčí Havrlant.

Filozofická fakulta UP má v nabídce nový bakalářský obor Korejština pro hospodářskou praxi. „Při studiu bude důraz na praktickou znalost korejského jazyka doplněnou o kurzy týkající se korejské kultury, historie, společnosti či ekonomické geografie. Student může absolvovat kromě překladatelských, tlumočnických či přípravných kurzů také specializované kurzy obchodní korejštiny či korejštiny pro cestovní ruch,“ uvedl v tiskové zprávě garant studijního programu Andreas Schirmer z katedry asijských studií. Od února se pak dá hlásit také na nově akreditované studijní programy s profesním zaměřením, konkrétně jde o bakalářské programy Angličtina pro tlumočení a překlad, Dějiny umění a památková péče a navazující magisterský program Archeologie pro praxi. „Tyto programy mají také povinné praxe. V bakalářském studiu jde o 12 týdnů, v navazujícím magisterském pak o 6 týdnů praxe,“ specifikoval mluvčí Univerzity Palackého.

Biologové z Univerzity Palackého budou pátrat po zapomenutých rostlinách. Některé z nich nikdo neviděl přes sto let

Za znovuobjevováním dávno zapomenutých rostlinných druhů vyrážejí biologové z Univerzity Palackého Martin Dančák a Michal Sochor na Borneo. Na ostrově v jihovýchodní Asii při své poslední návštěvě našli zcela nové zástupce tamní flóry. Tříletý...

Novou položku do katalogu studijních programů zařadila také právnická fakulta. Na doktorském stupni vzdělávání se mohou zájemci věnovat studiu programu Právní dějiny a římské právo. V tomto případě bude přihlášku možné podat od 18. května do 18. června.

Přehled oborů najdou zájemci v katalogu studijních programů a také na speciálním webu Univerzitní město s kompletním informačním servisem o studiu. Na většinu programů bakalářského, navazujícího či magisterského studia se dá podat e-přihláška do poloviny března. „Některé programy v nabídce například teologické fakulty mají deadline i později. Na doktorské programy se dá přihlásit do konce dubna či až do konce června, na cizojazyčné do konce srpna,“ vysvětluje Egon Havrlant.

Ohodnoť článek

Foto Univerzita Palackého Olomouc

Štítky Vzdělání, Univerzita Palackého, studijní obor, studijní program, přihlášky, studium, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové programy podle moderních trendů. Univerzita Palackého rozšiřuje studijní nabídku  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.