Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na učňovská stipendia dá letos Olomoucký kraj devět milionů korun. Rozděluje je od roku 2010

Devět milionů korun dá v letošním roce Olomoucký kraj na podporu polytechnického vzdělávání a řemesel v regionu. Takzvaná učňovská stipendia hejtmanství rozděluje od roku 2010, chce tak podpořit obory, o které je na trhu největší zájem.

Kraj pomůže studentům s cestou do zahraničí. Přispěje na studijní pobyty

Olomoucký kraj pomůže studentům středních, vyšších odborných a vysokých škol získat zkušenosti ze zahraničí. Prostřednictvím stipendií jim přispěje na ubytování či stravování.

Olomoucký kraj tak i v letošním roce pokračuje v odměňování pilných a svědomitých studentů, s učňovskými stipendii začal už v roce 2010.

"V současnosti podporujeme 48 oborů polytechnického vzdělání a řemesel. Smyslem je zvýšit zájem mladých lidí o obory, po kterých je na pracovním trhu největší poptávka," uvedl radní kraje pro oblast školství Aleš Jakubec (Spojenci).

Žádost o učňovská stipendia si podalo pětadvacet škol, dalších čtyřiadvacet chce stipendia pro maturitní obory. Všem žádostem Olomoucký kraj vyhověl.

"Jednotlivé školy dostávají příspěvek ve výši odpovídající počtu žáků, kteří mají na stipendium nárok. Výše odměny je podmíněna dobrým prospěchem a absencí kázeňských prohřešků, bonus pak mohou žáci získat za vyznamenání na konci školního roku," dodal radní Jakubec.

Veškeré informace o stipendiích a pravidlech pro jejich poskytování a seznam podporovaných oborů najdou zájemci na webových stránkách kraje. Od roku 2010, kdy olomoucké hejtmanství s učňovskými stipendii začalo, již rozdělilo desítky milionů korun stovkám studentů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Olomoucký kraj

Štítky učeň, stipendia, kraj, podpora, dotace, řemeslo, obor, škola, Olomoucký kraj, Aleš Jakubec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na učňovská stipendia dá letos Olomoucký kraj devět milionů korun. Rozděluje je od roku 2010  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.