Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Lázně Velké Losiny zavádí novou interaktivní léčbu. Připomíná počítačovou hru

Nově budou v lázních Velké Losiny využívat k terapii poruch rovnováhy a koordinace pohybu Telerehabilitační laboratoř. Interaktivní systém Homebalance, který vytvořili odborníci z Univerzity Karlovy a ČVUT, využívá audiovizuální zpětnou vazbu a připomíná tak počítačovou hru.

Nácvik rovnováhy na tomto přístroji probíhá formou hry. „Při samotném cvičení s unikátním rehabilitačním přístrojem Homebalance pacient stojící na tenzometrické plošině ovládá změnami polohy svého těžiště herní scénu zobrazenou na displeji tabletu,“ vysvětluje v tiskové zprávě primář Miroslav Vaštík.

Pacient může mít například za úkol měnit pozici objektu na obrazovce změnou svého těžiště na podložce. „Přístroj tak následně funguje jako virtuální asistent terapeuta. Poskytováním přesného zadání a vizuální zpětné vazby v reálném čase zefektivňuje motorické učení,“ doplnil primář.

Nový hotel i rekonstrukce. Vyhledávané termály ve Velkých Losinách chystají významné investice

Mezi nejnavštěvovanější turistické cíle v Olomouckém kraji patří Termální park ve Velkých Losinách, areál by se měl v následujících letech dočkat dalšího rozšíření. Investor plánuje výstavbu nových ubytovacích kapacit a také vylepšení zázemí...

Podle Vaštíka musí lázeňská léčba reagovat na aktuální trendy a požadavky klientů 21. století. „Jedinou možnou cestou, jak toho dosáhnout, je sledování a využívání nejnovějších vědeckých poznatků a zapojení se do vědeckého výzkumu v oblasti rehabilitace a balneologie,“ dodal primář. Systém Homebalance v lázních již zkušebně využívali v loňském roce a díky dobrým výsledkům se rozhodli pro jeho širší zapojení.

Systém Homebalance má způsobů využití hned několik. S komplexní terapií může pomáhat i v chronických stádiích onemocnění, kdy konvenční léčba nepřináší výrazné zlepšení. Terapie s touto moderní plošinou je vhodná pro pacienty s poruchami rovnováhy a chůze z neurologických, traumatologických i ortopedických důvodů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Termální lázně Velké Losiny

Štítky Lázně Velké Losiny, lázně, Homebalance, terapie, rovnováha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lázně Velké Losiny zavádí novou interaktivní léčbu. Připomíná počítačovou hru  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.