Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V nemocnici ve Šternberku začal fungovat babybox. Je pětaosmdesátý v zemi

V areálu nemocnice ve Šternberku na Olomoucku začal fungovat babybox. Město se tak stalo pětaosmdesátým místech v České republice, kde je takové zařízení k dispozici. V celé zemi babyboxy od roku 2005 zachránily život téměř 250 novorozencům.

Do babyboxu v Přerově někdo odložil novorozenou holčičku. Má jméno Zoe

Do babyboxu přerovské nemocnice dnes odpoledne někdo odložil zhruba šestitýdenní holčičku. Dostala jméno Zoe. V Olomouckém kraji jde již o druhé dítě odložené tento týden, v úterý to byla novorozená holčička v Prostějově. Dohromady bylo v ČR...

“Od čtvrtku 2. března odpoledne je šternberský babybox plně funkční,” potvrdil zakladatel babyboxů v České republice Ludvík Hess. Pro šternberský babybox nyní hledá dárce nebo sponzory.

Šternberk je tak 85. místem v tuzemsku, kde toto zařízení funguje. Babybox je umístěný v areálu šternberské nemocnice na budově D, ve které sídlí porodnice a dětské oddělení.

Od roku 2005 babyoxy v České republice zachránily život a pomohly vstoupit do lepšího života 248 děťátkům. V Olomouckém kraji do nich bylo dosud odloženo 17 dětí, nejvíce v olomoucké Fakultní nemocnici osm.

Odložení dítěte do babyboxu není trestné a je zcela anonymní. Klimatizované a ventilované babyboxy jsou opatřené mnohonásobně jištěnou signalizací.

Například do babyboxu v přerovské nemocnice v létě roku 2021 někdo odložil zhruba šestitýdenní holčičku. Dostala jméno Zoe. V Olomouckém kraji šlo již o druhé dítě odložené ve stejný týden, první byla novorozená holčička v Prostějově.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Šternberk

Štítky babybox, Nemocnice Šternberk, Česko, Olomoucký kraj, nemocnice, Ludvík Hess, Nemocnice Šumperk, Šternberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V nemocnici ve Šternberku začal fungovat babybox. Je pětaosmdesátý v zemi  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.