Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Do Egypta s all inclusive, nebo na vlastní pěst? Překvapí vás cenový rozdíl.

PR článek

Egypt je proslulý historií sahající do starověku, skvělým potápěním a trochu nechvalně i svým masovým turismem. Byla by ale škoda tuhle zemi nenavštívit! Teploty jsou tu celoročně příjemné a pyramidy by měl v životě vidět snad každý.

Dovolená v resortu není výsadou bohatých

All inclusive dovolená vás svou cenovkou příjemně překvapí, stačí jen vědět, jak na to. Při nákupu zájezdu se totiž vyplatí nespěchat, protože last minute dovolené seženete často s velkou slevou. Týdenní pobyt s all inclusive a letenkou směr Egypt Marsa Alam vás vyjde klidně na 8 000 Kč, když ho koupíte pár dní předem. Cestovky tímto způsobem obsazují poslední místa v letadle. Stačí se podívat třeba na vyhledávač Skrz.cz, na kterém najdete nabídky od většiny cestovních kanceláří hezky pohromadě.

Pokud naopak jedete na vlastní pěst, doporučujeme plánovat s předstihem. Egypt je levnou zemí, a proto tu skromné ubytování seženete od pár stovek za noc, podobně laciné je tu i jídlo (tady ale pozor na hygienu). Největší položkou v rozpočtu bude letenka. Ta samotná může stát kolem 7 000 Kč a více. Jestli vám tedy nevadí přespávat na jednom místě celou dobu, nabízí se zkombinovat dovolenou v resortu s jednodenními nebo vícedenními výlety za pamětihodnostmi.

Půjčení auta? Jen pro odvážné

Jakým způsobem se po Egyptě můžete pohybovat? Jednou z možností je půjčit si auto, což je ale záležitostí spíše pro otrlé. Pokud nejste zkušený řidič, doporučujeme tuto možnost nevolit, protože vás může stát škrábanec na autě i na duši. V Egyptě se na dopravní předpisy příliš nehledí, jízdní pruhy prakticky neexistují a víc než cokoliv jiného tu platí právo silnějšího (nebo drzejšího). I dopravní značení je spíše výjimkou.

Po městě volte každopádně raději taxi. Jako při většině situací v Egyptě, o cenu budete muset smlouvat. Místní to mají jako národní sport a je v především otázkou vaší trpělivosti, jakou cenu si dokážete domluvit. Na smlouvání vás zrovna neužije? Potom máme dobrou zprávu – v Egyptě totiž překvapivě funguje i Uber, díky kterému můžete mít cenu předem danou a fixní.

Vlakem i (mini)busem to zvládnete pohodlně

Na delší vzdálenosti vám poslouží i hromadná doprava. Frekventované trasy mezi Káhirou a Alexandrií lze doporučit, jezdí zde klimatizované autobusy a časté spoje. Egypt má také dobrou železniční infrastrukturu, a například podél Nilu jezdí obousměrně luxusní noční vlak. Musíte si na něj ale lístky zarezervovat předem.

Další možností, jak se dopravit na známá turistická místa, je samozřejmě i zakoupení tour s průvodcem. Tu si můžete domluvit přímo v hotelu jako fakultativní výlet. Pokud bydlíte v soukromí, malé cestovní kanceláře najdete v turistických letoviscích a městech na každém rohu. Všechny vám pravděpodobně budou nabízet ten ​​„nejlepší deal“, pravdou ale je, že nabízejí vždy to samé. Výhodou tour je, že se necháte pohodlně minibusem dopravit na místo a po cestě si i odpočinete, musíte ale počítat s tím, že se o krásu míst budete dělit se zástupy dalších turistů, kteří měli podobný nápad. Pravděpodobně se nevyhnete nuceným návštěvám suvenýr shopů a nasmlouvaných restaurací, ale zase si výlet užijete bez starostí a plánování.

Pozor na počasí i Faraonovu pomstu

Ne, neděláme si legraci. V létě se teploty v Egyptě šplhají ke čtyřicítkám, což činí z výletování náročnou aktivitu. Pokud se chcete v Egyptě spíš kochat památkami než koupat v moři, jeďte raději mimo letní sezónu. V horku je poměrně složité uchovávat veškeré potraviny čerstvé, a jelikož Egypt není místem proslulým bezchybnou hygienou, mějte se na pozoru a jezte jen v důvěryhodně vypadajících restauracích. Zároveň platí obecné ponaučení pít jen a pouze balenou vodu. Bakterie, na které není středoevropský turista zvyklý, dokáží udělat pěknou paseku ve střevech a dovolenou vám znepříjemnit. A to byste na tak zajímavém místě, jakým Egypt bezesporu je, určitě nechtěli.

Ohodnoť článek

Štítky Egypt, all inclusive, výlet, Uber, Káhira, Nil, Alexandrie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Egypta s all inclusive, nebo na vlastní pěst? Překvapí vás cenový rozdíl.  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.