Počasí dnes11 °C, zítra11 °C
Pátek 4. října 2024  |  Svátek má František
Bez reklam

Komentář Ostraváka: Slušnost od řidičů v Olomouci nečekejte

Říká se, že nejhorší řidiči jsou z Brna. V Brně jsem sice delší dobu nebyl, ale zato v Olomouci už jsem zažil několik řidičů, které nejde pojmenovat slušně. Nebo, abych byl přesnější, takové řidiče potkávám každý den.

Zatím jsem vypozoroval, že chodci to mají v Olomouci těžké. Nestačí, že jsou oproti cyklistům utiskováni na menší pruh chodníku, ale ještě aby se báli přejít přes přechod. Holt, chodec v Olomouci těžký chleba má. A do toho všeho musíte po chodnících opatrně kráčet, protože nevíte, která kachlička je zrovna uvolněná. Potom se po cestě cítím jako na minovém poli. Když navíc prší, tak je to paráda. Šlápnete na kachličku a ta na vaší nohavici vyšplouchne litry vody. Úžasný.

No, vrátím se k agresivním řidičům, které potkávám dennodenně. To, že po městě jezdí rychle taxíky a rozvážka pizzy, by se ještě dalo pochopit. Ti jezdí rychle všude. Den co den můžete být rádi, že vás v centru nepřejede malé Citigo. Zvlášť když jdete po městě pozdě večer. To pizzaři lítají po městě jako myši.

Horší je, že se jedná i o „normální“ řidiče. Běžně, když chci přejít po přechodu, tak si musím pěknou dobu počkat na rozumného řidiče, který mě pustí. Většina se ani neobtěžuje zpomalit. Naopak. Několikrát se mi stalo, že auto bylo celkem daleko od přechodu a já jsem se vydal na přechod. Jenomže řidič ještě přidal plyn a na konci přechodu mi málem přejel nohy. Nevím, zda mají v Olomouci vadné auta a místo brzdy mají plyn. Někdy mi to tak připadá.

Podotýkám, že nejsem člověk, který by se bezhlavě vrhal na přechod. A pokud řídím auto, tak se snažím pustit každého chodce. Vím, mám to o dost lehčí, když mám plyn na správném místě.

Čtěte více:

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Olomouc, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dalibor Skřivánek

Pokud mám hodnotit řidiče podle espezetky řidiče,tak lze jednoznačně říci,že nejhorší jsou polské SPZky a hned za nimi je Havířov,o tom se říkávalo,že vyhrávají řidičák ve sportce a Ostraváci.A Pražáci jsou taky extratřída.Jak neni na křižovatce semafor,tak jsou v ...... Takže souhlasím - dlaždice,dlaždice,dlaždice. No jo,když musel mít Tesařík aqavapark,tak nemáme ani na pitomé chodníky.

Neděle, 10. dubna 2016, 09:39Odpovědět

Komentář Ostraváka: Slušnost od řidičů v Olomouci nečekejte  |  Drbna  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.