Počasí dnes30 °C, zítra21 °C
Sobota 6. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Mistr Jan Hus
Bez reklam

5 základních kroků, jak přežít vejšku v Olomouci

Olomouc žije studenty, studenti žijí Olomoucí. To, že je tohle město studentským městem, není žádným tajemstvím. Rok co rok jich sem najede na 20 tisíc, užít si ty poslední roky neúplný dospělosti. Jenže, on ten vysokoškolejskej život nebejvá mnohdy tak jednoduchej, jak by se mohl na první dojem zdát. Proto ti přináším pět základních rad, který zvýší tvoje šance na zisk titulu.

1. Kdo nezabloudí ve STAGu, ten se ani na UPOLu neztratí

Základním pilířem UPOLU je STAG. Takovej bůh školy, by se dalo říct. Věc, která ti dokáže tak moc zkomplikovat studium, že si klidně můžeš do batůžku zabalit vypálený švestičky a vrátit se tam, odkud jsi přišel. Proto si to s ním hned na začátku nerozházej, pokorně se na něj usmívej, otvírej ho včas a možná ho ani nikdy nezavírej.

2. Procvič si své orientační smysly

Tohle může bejt zapeklitý úkol hlavně pro něžnější pohlaví, ale rada je to nad zlato. Jde o hlavní předpoklad pro to, bejt ve správnej čas na správným místě. Ať už se jedná o přebíhání z jedný katedry na druhou (dvouoborářům se doporučuje začít závodně běhat, ať jako pak nejsou moc překvapeni), nebo o přebíhání z jedný hospody do druhý. Záleží jen na tobě, do jaký skupiny se zařadíš raději, samozřejmě. Předpokládám však, že budeš v obou, ať chceš nebo ne.

3. Umělotinu v Olomouci nechceme

Pokud patříš mezi holky, který mají v sobě víc plastu než kamión s minerálkou a na tvým obličeji je víc vrstev než na tom nejluxusnějším toaletním papíru, brzy zapláčeš. Někdy se prostě nestíhá jít z hospody domů, takže dvoumetrový podpatky ti jsou taky na obtíž, myslím. Proto místo hodiny malování se, přijď za kámošema dřív do parku a místo umělejch nehtů si nech udělat novej lístek na baru.

4. Rosa na kolejích

Připrav se na to, že tady nebudeš dostávat každej večer od maminky teplou večeři a pak se společně koukat na Výměnu manželek. Těš se na smažák v Menze a večerní přenosy na studovně. Buď milej, přátelskej, kámoši se budou valit jedna dvě. Pokud si tu však budeš hrát na hrdinu, nedopadneš dobře.

5. Nestíhám, nestačím

Pátý a zároveň poslední přikázání studentů Univerzity Palackého je to nejdůležitější. Nauč se pracovat pod tlakem, v časovým presu, bez spánku. Existuje tady totiž takový období, normální smrtelníci tomu říkají zkouškový, my studenti tomu říkáme procházka peklem. Základem je zavřít se na tejden do Zbrojky, zavalit se energeťákama či kafem a čekat. Čekat až to skončí. A věř mi, skončí to.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Olomouc, Upolu, Univerzita Palackého v Olomouci, rada, Výměna manželek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

5 základních kroků, jak přežít vejšku v Olomouci  |  Drbna  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.