Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Sobota 20. července 2024  |  Svátek má Ilja
Bez reklam

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Hledáme páníčka #46: Podívejte se na nejnovější přírůstky v olomouckých útulcích

Hoši a děvčata, pěstujte koťata, Země je kulatá, místa je tu dost. Zní text písničky od Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra. Tito mazlíčci jsou už možná trochu odrostlí, ale kotě (i pejsek) je solidní, nervy vám uklidní, nebuďte nevlídní, a hned vás přejde zlost.

Pomocné ruce

Kontakt:
Tel.: 777902575
E-mail: pomocne.ruce@seznam.cz
FB stránky: Pomocné ruce Olomouc z.s.

Toníček

Toníček je krásný, zhruba půlroční, původně plachý kocourek, který už udělal velké pokroky ve vymazlovacím procesu. Přesto potřebuje někoho, kdo bude trpělivý a dá mu víc času při společném seznamování.

Vlastička

Vlastička je odrostlé kotě, které se nějakou dobu toulalo u vlakového nádraží v Olomouci. Upozornili nás na ni všímaví lidé, kterým nebyl její osud lhostejný. Je úžasně mazlivá, nechá si bez problémů čistit ouška, stříhat drápky a podobně. Nejraději spí v posteli schoulená vedle člověka, kterého má ráda, umí ovšem i zlobit :)

Kukátka

Kukátka jsou tři odrostlá koťátka (jaro/léto 2016) - dvě kočičky (Koko a Kája) a jeden kocourek (Kuky). Ideální by byla adopce všech tří společně, ale zvyknou si i samostatně. Obě kočičky už jsou kastrované. Protože neměla štěstí při příchodu na svět na dobré zacházení, dvě mají jen jedno očičko (Koko a Kuky) a třetí má jedno z očiček poškozené (Kája). Přes svůj zrakový hendikep si dokáží užívat života, ale lze je adoptovat pouze do bytu.

Všechna jsou extrémně přítulná, hravá a vděčná za dobré zacházení. Koko se nejraději nosí za krkem odkud pozoruje co právě její "nosič" dělá, Kája se ráda chová v náručí, kde hraje "žvýkačku" (naprosto se uvolní a rozprostře po rukou) a Kuky na vše dohlíží (a hlídá, jestli se někde neobjevilo něco k snědku).

Olomoucký útulek - Liga na ochranu zvířat ČR

Adresa: Areál letiště, Neředínská ul., Olomouc
Tel.: 585 418 484
Pohotovost 776 462 998
Otevřeno: 14.00-16.00h
E-mail: olomouc.utulek-loz@seznam.cz

Crow

Crow je přibližně čtyřletý JRT, který se k nám dostal v listopadu 2015. Miluje pohyb, procházky a hlavně piškotky. Z počátku byl hodně bázlivý, v současné době se již zdá být v pohodě. Nemá rád druhé psy ani fenky. Nejlépe by mu pravděpodobně bylo u někoho, kdo má s tímto plemenem již zkušenosti.

Gustav

Gustav je mladý, asi dvouletý pes, pravděpodobně kříženec BO a NO, který potřebuje ještě hodně naučit. Neumí ani základní povely. Za mřížemi je velký hrdina, venku je v pohodě, aspoň na nás, které zná. Potřeboval by k někomu zkušenějšímu.

Genius

Genius je takový maxipes, plemene SAO. Svým zjevem budí velký respekt, ale tady jsme s ním zatím neměli žádný problém, a to už tu je od září 2016. Je klidný a pohodový, jen si občas hlídá misku nebo dá najevo, že se mu nelíbí nějaké to ošetřování.

Foto Archiv LOZ, Pomocné ruce

Štítky Jiří Suchý, Jiří Šlitr, Olomouc, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hledáme páníčka #46: Podívejte se na nejnovější přírůstky v olomouckých útulcích  |  Blogy a komentáře  |  Drbna  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.