Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Hledáme páníčka #48: Podívejte se na nejnovější přírůstky v olomouckých útulcích

Nechápu, jak se někdo může zbavit svých zvířátek a tím víc, jak se někdo může zbavit tak krásného štěňátka, jako je Parťák. Nechcete ho za parťáka?

Pomocné ruce

Kontakt:
Tel.: 777902575
E-mail: pomocne.ruce@seznam.cz
FB stránky: Pomocné ruce Olomouc z.s.

Mikeš

Mikeš je asi 4-5měsíční kocourek z kolonie toulavých koček od Penny. Byl odchycen začátkem ledna, byl zcela plachý, velmi hubený a trpěl průjmem. Byl přeléčen antibiotiky, je odčerven a 2x naočkován, testován na FIV/FeLV. Z původně velmi plachého kocourka se v dočasném domově stal hravý parťák ostatních svěřenců. Ještě si trochu drží odstup, ale už se nechá pohladit. Bude potřebovat velmi trpělivého a laskavého páníčka. Bude mu dobře v domku se zahradou, ale i v bytě, když bude mít kočičího kamaráda.

Vlastička

Vlastičk je odrostlé kotě, které se nějakou dobu toulalo u vlakového nádraží v Olomouci. Upozornili nás na ni všímaví lidé, kterým nebyl její osud lhostejný. Je úžasně mazlivá, nechá si bez problémů čistit ouška, stříhat drápky a podobně. Nejraději spí v posteli schoulená vedle člověka, kterého má ráda, umí ovšem i zlobit, například krást připínáčky z nástěnky a rozhazovat je po celém pokoji :) 

Meduňka

Meduňka je asi 8-měsíční kočička z kolonie toulavých koček od Penny. Kočička byla odchycena kvůli silnému nachlazení, ke kterému jistě přispělo také to, že kočičkám někdo v zimě vyhodil jejich domečky. Byla přeléčena antibiotiky, je odčervená a 2x očkovaná, testovaná na FIV/FeLV. Z původně velmi plaché kočičky se v dočasném domově stal uvrněný mazílek. Sice se ještě bojí prudších pohybů a nechce se chovat, ale i to se při trpělivé a láskyplné péči může změnit.

Olomoucký útulek - Liga na ochranu zvířat ČR

Adresa: Areál letiště, Neředínská ul., Olomouc
Tel.: 585 418 484
Pohotovost 776 462 998
Otevřeno: 14.00-16.00h
E-mail: olomouc.utulek-loz@seznam.cz

Luck

Luck je "vousatý" kříženec střední velikosti. Z počátku byl hodně vystrašený, ale teď už je kamarádský a bezproblémový. S ostatními psy jsme jej zatím nezkoušeli.

Hrdina

Hrdina je cca sedmiletý kříženec malého vzrůstu. Je to milý, přátelský psík. Snese se se psy i fenkami.

Parťák

Parťák je ještě mrně, pravděpodobně kříženec vlčáka. Má zhruba čtyři měsíce. Do útulku se dostal společně s bráškou Timurem, který mu však již odešel do nového domova. Pravděpodobně to byla nechtěná štěňátka. 

Foto LOZ, Pomocné ruce

Štítky Olomouc, domov, kříženec, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hledáme páníčka #48: Podívejte se na nejnovější přírůstky v olomouckých útulcích  |  Blogy a komentáře  |  Drbna  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.