Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Meteorologové varují před bouřkami, přetrvat mohou i do úterý

Silné bouřky s přívalovými srážkami kolem 40 milimetrů budou v Česku i v úterý, ojediněle zasáhnou zejména jižní polovinu Česka. Dnes se čekají na většině území, přičemž v nižších a středních polohách severozápadních, jihozápadních, středních Čech a jihovýchodní Moravy dnes ještě vystoupí odpolední teploty na 29 až 32 stupňů Celsia. Informoval o tom Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ), který tak rozšířil své předchozí upozornění před bouřkami.

Dnes odpoledne čekají meteorologové přeháňky nebo bouřky, ojediněle se silným přívalovým deštěm, zejména v pásu sahajícím od severovýchodu na jihozápad Čech a dále na horách na východě Moravy a Slezska. V noci na úterý budou přeháňky a bouřky jen ojedinělé, v úterý ráno ale mohou na severozápadě země opět zesílit.

V úterý přes den se mohou silné bouřky opět místy vyskytnout na jihu a západě území, uvedli meteorologové.

Jejich upozornění před úterními silnými bouřkami platí pro Ústecký, Středočeský, Jihočeský, Plzeňský, Karlovarský, Jihomoravský a Zlínsky kraj a pro Vysočinu. Silný déšť tam může lokálně rozvodnit malé toky a zatopit níže položená místa a vítr může lámat větve a stromy, upozornili meteorologové.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, bouřky, ČHMÚ, ČR, bouřka, Česko, Český hydrometeorologický ústav, Morava, Středočeský kraj, Slezsko, Ústecký kraj, Jihočeský kraj, Plzeňský kraj, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové varují před bouřkami, přetrvat mohou i do úterý  |  Radilka  |  Drbna  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.