Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kam na nedělní procházku? Na Sluňákově lidé staví umění z přírodnin

Slunečný víkend láká k aktivně strávenému času venku. Od celodenního výletu však nejednoho člověka odradí zavřené podniky, které v chladných podzimních dnech turistům poskytnou teplé útočiště a něco na zub. Proto pro vás máme tip na zábavnou procházku přírodou, kterou zvládnete během dopoledne či odpoledne.

Projít se můžete po Galerii v přírodě Domu přírody Litovelského Pomoraví na Sluňákově. Vycházkový okruh vám přiblíží krajinu lužních lesů kolem řeky Moravy a najdete v ní také několik uměleckých děl, která mají za úkol umocnit prožitek z procházky krajinou. „Umělecké instalace jsou v otevřené krajině a záměrně se snaží odvést lidi z „virtuálních světů počítačových sítí“ k přirozenému pobytu v přírodě. Současně jde o ojedinělý záměr vytvoření komponované krajiny, s odkazem na anglické romantické parky," vysvětluje záměr netradiční galerie Sluňákov. 

Tvořit můžete i vy

Galerie v přírodě teď navíc láká na landartová díla, která průběžně doplňují a přetváří. Některá tvoří dokonce sami návštěvníci, kteří pak své výtvory mohou sdílet v komentářích u facebookového příspěvku Sluňákova. 

Na místo se dostanete autem, ale pohodlně také městskými autobusy číslo 18 a 20. Ty vás dovezou až do Horky nad Moravou (zastávky Horka nebo Horka, škola). Sluňákov najdete na konci Horky směrem na Skrbeň vpravo. „V případě, že není příliš mokro, můžete od zastávky Horka, škola použít polní cestu vpravo za domy," radí Sluňákov. 

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Sluňákov

Štítky Horka, Sluňákov, land art, ekocentrum, výlet, tip, procházka, příroda, umění, galerie, řeka Morava, CHKO Litovelské Pomoraví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krátký nedělní výlet? Nemusíte daleko  |  Radilka  |  Drbna  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.