Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Dnešní tip na polední menu: Hovězí steak "Rossini" s rukolou a vinnou omáčkou

Už se vám sbíhají sliny na dnešní polední menu? Tak zpozorněte, protože dnes pro vás máme tip na výborný oběd. V Atmosphere restaurantu totiž dnes servírují opravdový gurmánský skvost...

Co: Hovězí steak "Rossini", rukola, vinná omáčka

STARTER: Smažený losos v panco strouhance
POLÉVKA: Krémová dýňová s chilli, zázvorová pěna
HLAVNÍ CHOD: Hovězí steak "Rossini", rukola, vinná omáčka
DEZERT: Mrkvový koláč se švestkovou zmrzlinou a mandlovou drobenkou a jedlými květy

Kdy: 11:30 - 15:00

Kde: Atmosphere restaurant

Dnes pro vás naše Olomoucká Drbna vybrala vskutku vynikající oběd v Atmosphere restaurantu v horních patrech Galerie Šantovka, na kterém si skvěle pochutnáte a zároveń bude váš dnešní oběd opravdovým zážitkem. Ostatně, přesvědčte se sami.

Celé business menu startuje amuse bouche, což je smažený losos v panco strouhance a salátkem s šafránovou majonézou, který dokonale nastartuje vaše chuťové buňky na jedinečné menu, které vás čeká.

Následuje výtečná polévka, a to krémová dýňová s chilli, krásně nazdobená zázvorovou pěnou. Je uvařena z máslové dýně, která je charakteristická svým tvarem hrušky, pochází ze Střední Ameriky a lidsvu je známá už od dob Inků. Je bohatým zdrojem vlákniny, ale také vitamínu A a C.

Hlavní chod, hovězí steak "Rossini" s rukolou a vinnou omáčkou, je dokonalým zážitkem pro vaše chuťové buňky. Pochází z jedenadvacet dní stařeného masa suchou metodou, která probíhá mezi 0°C - 1°C při 70 % vlhkosti. Kachní játra foie gras dodávají celému pokrmu šmrnc, jsou původem z Francie a pochází z překrmovaných hus s omezeným pohybem.

Jako dezert nám byl doporučen mrkvový koláč se švestkovou zmrzlinou a mandlovou drobenkou a jedlými květy, což je ideální tečka na závěr celého business menu.

Dobrou chuť!

Autoři

Štítky omáčka, roketa setá, steak, zmrzlina, chilli paprička, strouhanka, hlavní chod, koláč, drobenka, majonéza, Šantovka, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnešní tip na polední menu: Hovězí steak "Rossini" s rukolou a vinnou omáčkou  |  Život & styl  |  Drbna  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.