Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Tip na pondělní menu: Gnocchi se špenátem ricottou a parmezánem

Máme před sebou pět pracovních týdnů a pokud chcete začít hned pondělí s úsměvem, určitě vám v tom pomůže dnešní tip Olomoucké Drbny na obědové polední menu, na který dnes zašla do restaurace Konvikt.

Co: Domácí gnocchi se špenátem ricottou a parmazánem

POLÉVKA: Krémová cibulačka se sýrovými krutony
HLAVNÍ CHOD: Domácí
 gnocchi se špenátem ricottou a parmazánem
DEZERT: Dortík pavlova prokládaný šlehaným mascarpone a ovocem

Kdy: 11:00 - 14:00

Kde: Restaurace Konvikt

Dnešní polední menu startuje výtečnou a hlavně poctivou domácí cibulačkou, které dodají šmrnc sýrové krutony. Recept na tuto polévku pochází z Francie a je bohatá na sodík a draslík.

Hlavní chod, domácí gnocchi se špenátem ricottou a parmazánem, je kombinací, která snoubí chuť těstovin, lehkost parmezánu a čerstvost špenátu a vytváří tak ideální svěží pokrm pro pondělní oběd.

Jako dezert nám byl doporučen dortík pavlova prokládaný šlehaným mascarpone a ovocem. Na sladkém a krásně vypadajícím dortíku nechybí borůvky nebo třeba jahody. Sladký dortík na závěr působí jako skvělá, osvěžující tečka na konci obědu.

Mimo tipu dne Olomoucké Drbny si můžete v Konviktu na oběd pochutnat například na roládě z mletého masa plněné mozzarelou nebo na penne s rybím ragú. K pití obsluha doporučí skvělé pivo značky Bernard nebo lokální, lahodný Chomout, z nealka jsme si pochutnali na čerstvé domácí limonádě.

Autoři

Štítky parmezán, noky, špenát, restaurace, ovoce, Drbna.cz, mascarpone, Pavlova, hlavní chod, cibulačka, polévka, Francie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tip na pondělní menu: Gnocchi se špenátem ricottou a parmezánem  |  Život & styl  |  Drbna  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.