Máme před sebou pět pracovních týdnů a pokud chcete začít hned pondělí s úsměvem, určitě vám v tom pomůže dnešní tip Olomoucké Drbny na obědové polední menu, na který dnes zašla do restaurace Konvikt.
POLÉVKA: Krémová cibulačka se sýrovými krutony
HLAVNÍ CHOD: Domácí gnocchi se špenátem ricottou a parmazánem
DEZERT: Dortík pavlova prokládaný šlehaným mascarpone a ovocem
Dnešní polední menu startuje výtečnou a hlavně poctivou domácí cibulačkou, které dodají šmrnc sýrové krutony. Recept na tuto polévku pochází z Francie a je bohatá na sodík a draslík.
Hlavní chod, domácí gnocchi se špenátem ricottou a parmazánem, je kombinací, která snoubí chuť těstovin, lehkost parmezánu a čerstvost špenátu a vytváří tak ideální svěží pokrm pro pondělní oběd.
Jako dezert nám byl doporučen dortík pavlova prokládaný šlehaným mascarpone a ovocem. Na sladkém a krásně vypadajícím dortíku nechybí borůvky nebo třeba jahody. Sladký dortík na závěr působí jako skvělá, osvěžující tečka na konci obědu.
Mimo tipu dne Olomoucké Drbny si můžete v Konviktu na oběd pochutnat například na roládě z mletého masa plněné mozzarelou nebo na penne s rybím ragú. K pití obsluha doporučí skvělé pivo značky Bernard nebo lokální, lahodný Chomout, z nealka jsme si pochutnali na čerstvé domácí limonádě.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.