Vůně deseti druhů guláše se v sobotu bude linout okolím tržnice v centru Olomouce, kde se uskuteční první ročník Olomouckých gulášových slavnostní. "Sobotní akci pořádáme na volné ploše v místě, kde dříve stávaly dřevěné boudy využívané prodejci," řekl dnes organizátor Olomouckých gulášových slavností Ivo Heger.
Guláše pro návštěvníky slavností uvaří profesionální kuchaři, kteří s jejich přípravou mají letité zkušenosti. „Mezi nabízenými pokrmy bude například hovězí, zvěřinový, zabijačkový a segedínský guláš," uvedl Heger. Nabídku gulášů doplní přehlídka malých pivovarů z Olomoucka. „Budou k nim patřit produkty Svatokopeckého pivovaru, Pivovaru Kosíř, Pivovaru Melichárek z Horky nad Moravou a Pivovarů Jadrníček z Náměště na Hané," dodal Heger.
Organizátoři akce chtějí v následujících letech na gulášových slavnostech připomínat regionální pokrmy z partnerských měst. „Letos to bude maďarská Pécs a vyhlášený rybí pokrm Halászlé," řekl Heger.
Akcí zaměřených na gastronomii v Olomouci v posledních letech přibývá. Ve městě už zapustil kořeny Garden Food Festival, který každoročně na jaře navštíví tisíce milovníků dobrého jídla z Olomouce a širokého okolí. Velkému zájmu návštěvníků se těší i tvarůžkový festival v centru Olomouce.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.