Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Fasáda dělá dům, je to také nejnáročnější etapa stavby, říká majitel firmy ZOFI fasády Roman Studený

PR článek

ZOFI fasády je olomoucká firma založena Romanem Studeným se zaměřením na provádění zateplení fasád a ostatních částí staveb. „Co dělá dům? Dům dělá fasáda,“ říká Studený.

Jeho firma se specializuje na přípravu a provedení fasád, zvláště rodinných domů. V ZOFI (zkratka ze slov Zateplení Obklady Fasády Izolace) vám připraví jak projekt fasády, graficky vám návrh zpracují, provedou stavbu a dokáží zajistit dotace na ekologické projekty jako je Nová zelená úsporám. Tato olomoucká firma nabízí služby jak běžným klientům, kteří shánějí někoho, kdo by jim udělal krásnou fasádu, tak i kutilům, kteří si chtějí svůj dům do „nového kabátku“ obléci sami. Těm v ZOFI fasádách poskytují jak poradenské služby, tak materiál.

Studený popisuje, proč se začal on i jeho firma specializovat na fasády. „Při realizaci fasády už musíte počítat se všemi konstrukcemi a prvky, které s ní souvisí a jsou na ni napojeny. Například podbití, před-okenní žaluzie, nová okna, stínící prvky, pergoly, zábradlí, elektroinstalace, ozdobné prvky, markýzi a řada klempířských prvků.“ ZOFI dokáže zákazníkovi nabídnout fasádu, která nejen krásně vypadá, ale také dlouho vydrží. Jak říká majitel, který se snaží svou firmu vést v rámci odkazu Tomáše Bati, správně a kvalitně udělaná fasáda by při doporučené údržbě měla vydržet nejméně padesát let. Také ale zmiňuje, že ne všechny firmy dodržují správné postupy a nesledují tolik kvalitu práce svých zaměstnanců. Na svých šedesát pracovníků nicméně může být hrdý. 

V Olomouci, na Týnecké ulici 11, nenajdete pouze prodejnu ZOFI fasád, ale také profesionální míchárnu barev a omítek. Například dokáží namíchat fasádu ve vámi zvolené barvě do druhého dne od objednání.  Studený a jeho ZOFI fasády si také zakládají na tom, že veškeré informace na e-shopu s fasádními materiály jsou aktuální a většina zboží je vždy skladem, což v současné situaci s nedostatkem stavebního materiálu skutečně nemůže garantovat každý. Web zatepleni-fasad.eu patří mezi přední e-shopy zaměřené na zateplování fasád.

Firma vám může pomoci jak se zateplením již postaveného domu, tak vám také udělá fasádu na vaší novostavbě. Výjimečně se v ZOFI fasádách pustí i do menších bytových domů nebo dokonce zámečků, jejich hlavní specializace je však na rodinné domy a odvedení práce nejlepším možným způsobem.

Naprosto výjimečným projektem majitele Romana Studeného je firemní podpůrný fond – Zofík. O příspěvek z tohoto fondu, který získává prostředky z obratu firmy může zažádat každý. „Fond podporuje hendikepované děti, například nadaci Čmeláček, nadační fond Rafael dětem - na podporu léčení Terezky Knappové, nebo přispívá na vánoční balíčky dětem na Ukrajině. Dále podporuje řadu kulturních a sportovních akcích v Olomouckém regionu a vzdělávání na základních školách - třeba projekt Finanční gramotnost pro žáky základní školy Všechovice,“ říká Studený.

Unikátní jsou také poradenské služby, které Roman Studený a jeho tým pracovníků nabízejí. Ať už jde o video kurzy, informační brožury, instruktážní publikace nebo o profesní semináře, zakládá si majitel na profesionálním přístupu a dodržování vysokých kvalitativních standardů i na morálním kreditu společnosti a zaměstnanců. „Tomáš Baťa je pro mne velkou inspirací, vždyť dokázal za šest týdnů postavit velkou tovární budovu! My máme skvělé zákazníky, náročné, kteří nám nic neodpustí, a to nás dělá stále lepšími.“ Dodává, že ač poptávka po službách jeho firmy je velmi vysoká, dokáže zakázky vyhotovit v řádech týdnů až měsíců a zákazník tak nemusí čekat třeba rok, než se bude moci svým domem zase chlubit, popřípadě, že mu v něm nebude zima či horko. V minulém roce se jim podařilo realizovat šedesát zakázek, letos očekávají, že se číslo skoro zdvojnásobí. 

Roman Studený začínal jako zedník v okolí Bystřice pod Hostýnem od roku 2003, nicméně v oboru pracoval již předtím. Postupně jeho ambice a schopnosti rostly, a tak o tři roky později zakládá v Hranicích na Moravě svou firmu R-Stav servis. Postupně ke svému podnikání přidával další specializované produkty, jako byl třeba v roce 2007 e-shop s materiály na zateplování budov, který funguje dodnes. Těžiště svých snažení přesunul do Olomouce sice teprve před třemi lety, nicméně společnost ZOFI fasády se již za tu krátkou dobu stala skutečnou značkou.

Pokud i Vy plánujete investici do nové fasády, určitě navštivte jejich webové stránky nebo se zastavte přímo do prodejny na Týnecké ulici v Olomouci. V případě, že se chcete o fasádách a jiných užitečných informacích dozvědět více, sledujte BLOG o zateplování fasád, který vytváří přímo majitel firmy Roman Studený. 

Autoři | Foto Archiv ZOFI fasády

Štítky bydlení, fasády, Olomouc, ZOFI, fasáda, dům, projekt, Tomáš Baťa, Zelená úsporám, Ukrajina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fasáda dělá dům, je to také nejnáročnější etapa stavby, říká majitel firmy ZOFI fasády Roman Studený  |  Život & styl  |  Drbna  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.