Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

FOTO: Veřejnost pomáhá Fakultní nemocnici v Olomouci. Poskytuje roušky, sladkosti či kávu

Stovky ušitých roušek, káva, sladkosti, energetické tyčinky, sanitární materiál nebo také tolik potřebné respirátory. Ale pomoc veřejnosti nemá jen materiální povahu, FN v Olomouci může počítat i s dobrovolníky – za chybějící personál v nemocnici například zaskakují studenti z Lékařské fakulty a Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého.

Personál olomoucké fakultní nemocnice se bude cítit bezpečněji třeba díky sedmdesáti ochranným 3D štítům. Zdravotníkům dodá energii káva z Coffee Library nebo přírodní sirupy Herba Lena. Zaměstnanci baru Koktejly & Sny se rozhodli věnovat FN Olomouc celé spropitné, které získají při rozvozu drinků.

Firma Nestlé Česko (závod Zora) fakultní nemocnici dovezla vítanou dávku tolik potřebné energie – tři tisíce tyčinek Koko a Margot a tři sta mléčných čokolád. Cukrovinky se dostanou k zaměstnancům jako „dezert“ k obědu. O sladkosti ale nepřijdou ani členové krizového štábu, ani personál pracující v odběrovém stanu na parkovišti u teoretických ústavů.

Velkou měrou pomáhají také studenti Fakulty zdravotnických věd UPOL, kteří se dobrovolně přihlásili a pomáhají na různých odděleních nejen v nemocnici, ale i v dalších zdravotnických zařízeních.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FN Olomouc

Štítky koronavirus, Olomouc, FN Olomouc, dobrovolníci, studenti, pomoc, Fakultní nemocnice Olomouc, káva, cukrovinka, nemocnice, Fakulta zdravotnických věd Univerzity Palackého, Nestlé

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Veřejnost pomáhá Fakultní nemocnici v Olomouci. Poskytuje roušky, sladkosti či kávu  |  Koronavirus  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.