Počasí dnes31 °C, zítra27 °C
Pondělí 22. července 2024  |  Svátek má Magdaléna
Bez reklam

Počet nakažených v kraji dosáhl tří set

V Olomouckém kraji bylo dnes ráno evidováno již tři sta potvrzených nákaz novým koronavirem, za posledních 24 hodin jich přibylo 20. Ve srovnání se středečním večerem se počet nákaz zvýšil o šest. Vyplývá to z údajů ministerstva zdravotnictví, které zahrnují všechny nakažené s trvalým bydlištěm v kraji.

Olomoucký kraj nyní vykazuje čtvrtý nejvyšší počet nákaz koronavirem po Praze (882), Středočeském kraji (431) a Moravskoslezském kraji (314). Ministerstvo zdravotnictví v Olomouckém kraji v souvislosti s koronavirem eviduje tři úmrtí. Pacienti měli 60 a více let. Tři lidé se v kraji z onemocnění COVID-19 uzdravili.

Aktuální údaje podle územních obvodů hygienici zatím nezveřejnili. Nejvíce případů nákazy koronavirem evidují v okrese Olomouc. V úterý se jejich počet oproti ranním údajům zvýšil z 216 na 236. Počet nakažených vzrůstá hlavně v krajském městě. Mezi potvrzenými případy je i desítka zahraničních studentů Univerzity Palackého, která kvůli nim vyčlenila jednu z budov vysokoškolských kolejí. V druhém bloku jsou studenti, kterým hygienici nařídili karanténu.

V celém Česku je evidováno 3330 případů nákazy novým koronavirem, počet úmrtí stoupl na 32.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, Olomoucký kraj, nakažení, počet, statistika, infekční onemocnění, COVID-19, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Praha, Univerzita Palackého v Olomouci, Středočeský kraj, Moravskoslezský kraj, Olomouc, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet nakažených v kraji dosáhl tří set  |  Koronavirus  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.