Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Sobota 20. července 2024  |  Svátek má Ilja
Bez reklam

V Olomouckém kraji je 356 potvrzených případů nákazy koronavirem, přibylo 38 nákaz

Počet potvrzených případů COVID-19 se v Olomouckém kraji zvýšil na 356, za posledních 24 hodin přibylo 38 nákaz. V kraji se z nemoci uzdravilo sedm lidí a tři pacienti starší 60 let jí naopak podlehli. Vyplývá to z údajů krajského úřadu a z informací ministerstva zdravotnictví, které zahrnují všechny nakažené s trvalým bydlištěm v kraji.

Olomoucký kraj dnes ráno vykazuje třetí nejvyšší počet případů tohoto onemocnění po Praze (1029) a Středočeském kraji (476). Ještě ve čtvrtek byl Olomoucký kraj až na čtvrté pozici za Moravskoslezským krajem, který má nyní už méně nákaz. Ministerstvo zdravotnictví jich tam eviduje 347.

Téměř všechny nové případy nakažených COVID-19 jsou z Olomoucka, kde bylo ve čtvrtek večer 289 pozitivních případů. Krajské město registruje 144 nákaz. Počet nákaz vzrostl o jednotky i v obvodech Litovel a Uničov, které byly v předchozích dvou týdnech kvůli rostoucímu počtu nákaz uzavřeny. Aktuální údaje podle obvodů úřady zatím nezveřejnily.

Nemoc COVID-19 zasáhla i zdravotníky a policisty v Olomouckém kraji. Z policejních řad bylo podle čtvrtečních údajů pozitivně testovaných 11 policistů, o pět víc než před týdnem; v karanténě je celkem 68 policistů.

Fakultní nemocnice Olomouc eviduje od začátku epidemie dva nakažené zdravotníky. Jeden je už vyléčený. Aktuálně má v karanténě 40 zdravotníků, personální výpadek nemocnice podle mluvčího Adama Fritschera bez problému nahradila.

Nárůst počtu potvrzených případů COVID-19 ve čtvrtek v Česku dále zpomaloval. Za den jich přibylo 269 na celkových 3858. Počet provedených testů přitom ve čtvrtek stoupl ze středečních 5973 na 6291, což je dosud nejvyšší množství testů za den.

Počet lidí v Česku vyléčených z nemoci COVID-19 způsobované koronavirem stoupl oproti čtvrtečnímu večeru o čtyři na 71. Množství zemřelých lidí nakažených koronavirem vzrostlo o dva na 46.

Autoři | Foto

Štítky ČR, koronavirus, Olomoucký kraj, infekční onemocnění, COVID-19, nemoc, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Praha, Česko, Středočeský kraj, Moravskoslezský kraj, Fakultní nemocnice Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Olomouckém kraji je 356 potvrzených případů nákazy koronavirem, přibylo 38 nákaz  |  Koronavirus  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.