Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Sobota 20. července 2024  |  Svátek má Ilja
Bez reklam

V Olomouckém kraji je 365 potvrzených případů nákazy

Hygienici dnes večer v Olomouckém kraji evidují 365 potvrzených případů COVID-19, o 16 více než ráno. V kraji se z nemoci uzdravilo osm lidí a tři pacienti starší 60 let jí podlehli. Vyplývá to z údajů hygieniků a informací ministerstva zdravotnictví.

Nejvíce nákaz hygienici evidují na Olomoucku, je jich tam 305. Oproti ránu přibylo 16 nákaz. V Olomouci se nakazilo novým koronavirem 28 zahraničních vysokoškolských studentů, od úterý se počet zvýšil o 16 pozitivních případů. Dalších 73 studentů ze zahraničí je v karanténě a byli plošně testováni, na výsledky se čeká.

V ostatních čtyřech okresech se počet potvrzených nákaz nezvýšil. Na Prostějovsku zůstalo 33 případů a devět jich je na Přerovsku. Šumpersko má zatím 16 nákaz a Jesenicko dvě.

Olomoucký kraj dnes podle ministerstva zdravotnictví vykazuje třetí nejvyšší počet případů tohoto onemocnění po Praze a Středočeském kraji. Ještě ve čtvrtek byl kraj až na čtvrté pozici za Moravskoslezským krajem, který má nyní už méně nákaz.

Potvrzených případů COVID-19 je v zemi více než čtyři tisíce, dnes už přibylo 233 případů na 4091. Počet lidí vyléčených z nemoci COVID-19 způsobované koronavirem stoupl od dnešního rána o jednoho člověka na 72. Sedm lidí ale zemřelo, takže celkem má nový koronavirus v České republice už 53 obětí.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, koronavirus, Olomoucký kraj, infekční onemocnění, COVID-19, nemoc, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Olomouc, Praha, okres Prostějov, okres Přerov, okres Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Olomouckém kraji je 365 potvrzených případů nákazy  |  Koronavirus  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.