Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Sobota 20. července 2024  |  Svátek má Ilja
Bez reklam

V kraji přibylo dalších 24 potvrzených případů koronaviru, celkem 380

Počet potvrzených případů nákazy novým typem koronaviru se v Olomouckém kraji zvýšil na 380, za posledních 24 hodin přibylo 24 nákaz. V kraji se z nemoci zatím uzdravilo osm lidí a tři pacienti starší 60 let jí naopak podlehli. Vyplývá to z údajů ministerstva zdravotnictví, které zahrnují všechny nakažené s trvalým bydlištěm v kraji, a statistik krajského úřadu.

Olomoucký kraj dnes ráno vykazuje třetí nejvyšší počet případů tohoto onemocnění po Praze (1118) a Středočeském kraji (508). Ještě ve čtvrtek byl Olomoucký kraj až na čtvrté pozici za Moravskoslezským krajem, který má od pátku už méně nákaz. Ministerstvo zdravotnictví jich tam eviduje 376.

Nejvíce nákaz hygienici zaznamenali na Olomoucku, v pátek večer jich tam bylo 305. V Olomouci se nakazilo novým koronavirem 28 zahraničních vysokoškolských studentů, od úterý se počet zvýšil o 16 pozitivních případů. Dalších 73 studentů ze zahraničí je v karanténě a byli plošně testováni, na výsledky se čeká.

V ostatních čtyřech okresech se počet potvrzených nákaz v pátek nezvýšil. Na Prostějovsku zůstalo 33 případů a devět jich je na Přerovsku. Šumpersko má zatím 16 nákaz a Jesenicko dvě. Aktualizované údaje hygienici zatím nezveřejnili.

Počet lidí s potvrzenou nákazou novým typem koronaviru v Česku v pátek stoupl na 4190. Od čtvrtka tak přibylo 332 případů, což je nejvíce za posledních sedm dní. Podle posledních údajů z pátečního podvečera zemřelo s onemocněním COVID-19 podle ministerstva 53 lidí a 72 lidí se z něj vyléčilo.

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky ČR, koronavirus, Olomoucký, COVID-19, infekční onemocnění, Olomoucký kraj, nemoc, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Praha, Středočeský kraj, Moravskoslezský kraj, Olomouc, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V kraji přibylo dalších 24 potvrzených případů koronaviru, celkem 380  |  Koronavirus  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.