Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Sobota 20. července 2024  |  Svátek má Ilja
Bez reklam

Včera zemřeli dva lidé s nákazou covid-19. V kraji je v souvislosti s novým koronavirem celkem šest úmrtí

V Olomouckém kraji zemřelo s nákazou covid-19 již šest lidí, poslední dva případy jsou z neděle. Dosud mezi oběťmi byli pouze lidé nad 60 let, mezi posledními případy je však i pacient mladší, ve věkové kategorii 50 až 59 let, uvedlo dnes ministerstvo zdravotnictví. Podle posledních údajů se naopak deset lidí z nákazy již uzdravilo. Počet potvrzených případů onemocnění se v Olomouckém kraji od nedělního včera zvedl o tři na současných 422. Nejvíce nemocných je na Olomoucku.

V celém Česku je nyní 4 591 potvrzených nákaz novým koronavirem. Olomoucký kraj vykazuje čtvrtý nejvyšší počet případů tohoto onemocnění po Praze (1 161), Středočeském kraji (562) a Moravskoslezském kraji (456). V přepočtu na 100 tisíc obyvatel ale Olomouckému kraji patří s počtem 66,71 nakažených druhá pozice za Prahou, kde na 100 tisíc obyvatel připadá 85,31 nakažených.

Podle údajů krajské hygienické stanice nejvíce případů v Olomouckém kraji je soustředěno na Olomoucku, kde je 346 potvrzených případů. Největší podíl na tom má krajské město se 182 případy a Litovel se 107 nemocnými. Prostějovsko hlásí 34 pozitivních, Přerovsko deset, Šumpersko 27 a na Jesenicku zůstávají pouze dva případy.

Autoři | Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky ČR, COVID-19, koronavirus, kraj, Olomoucký, Olomoucký kraj, infekční onemocnění, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Praha, Česko, Krajská hygienická stanice, Středočeský kraj, Moravskoslezský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Včera zemřeli dva lidé s nákazou covid-19. V kraji je v souvislosti s novým koronavirem celkem šest úmrtí  |  Koronavirus  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.