Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Sobota 20. července 2024  |  Svátek má Ilja
Bez reklam

Počet nákaz koronavirem v Olomouckém kraji vzrostl. Přibylo 16 pacientů

Počet lidí s prokázanou nákazou koronavirem v Olomouckém kraji vzrostl na 438, za posledních 24 hodin jich přibylo 16. Nejvíce nakažených je na Olomoucku. V Olomouckém kraji zemřelo s nákazou covid-19 šest lidí. Naopak deset lidí se již uzdravilo. Vyplývá to z údajů ministerstva zdravotnictví, které zahrnují všechny nakažené s trvalým bydlištěm v kraji.

Olomoucký kraj vykazuje čtvrtý nejvyšší počet případů tohoto onemocnění po Praze (1214), Středočeském kraji (595) a Moravskoslezském kraji (494). V přepočtu na 100.000 obyvatel ale Olomouckému kraji patří s počtem 69,24 nakažených druhá pozice za Prahou, kde na 100.000 obyvatel připadá 89,2 nakažených.

Hygienici v pondělí večer na Olomoucku evidovali 346 případů, na Prostějovsku 34, deset na Přerovsku, dva na Jesenicku a 30 na Šumpersku. Vyléčených zůstává i nadále deset lidí a v karanténě bylo v pondělí 703 lidí. Aktuální údaje hygienici zatím nezveřejnili.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, Olomoucký kraj, COVID-19, infekční onemocnění, Praha, Středočeský kraj, Moravskoslezský kraj, okres Prostějov, okres Přerov, okres Jeseník, okres Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet nákaz koronavirem v Olomouckém kraji vzrostl. Přibylo 16 pacientů  |  Koronavirus  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.