Počasí dnes30 °C, zítra27 °C
Neděle 21. července 2024  |  Svátek má Vítězslav
Bez reklam

V Olomouckém kraji je 658 osob nakažených koronavirem

V Olomouckém kraji je počet potvrzených nákaz opět strmější, od úterního večera vzrostl do dnešního rána o 15 na 658. Počet obětí, které zemřely s onemocněním covid-19, zůstává na devíti. Podle krajské hygienické stanice narostl počet uzdravených, a to o 14 na současných 196.

Počty onemocnění novým typem koronaviru začaly výrazněji narůstat po několika dnech v úterý, kdy za 24 hodin přibylo 18 potvrzených případů. V pondělí počet nákaz v kraji vzrostl o pět, minimální nárůst evidovaly statistiky také o víkendu; v sobotu to bylo o osm případů, v neděli jen o dva. Čísla se však odvíjí podle počtu testovaných. V úterý podle hygieniků odběrová místa v Olomouckém kraji odebrala 483 vzorků na testy.

Podle údajů hygieniků zůstává nejvíc případů nákazy koronavirem na Olomoucku, a to 488. Následuje Šumpersko se 47 nákazami, na Prostějovsku je jich 46, na Přerovsku 39 nákaz a na Jesenicku 11 případů onemocnění. V kraji je nyní 543 lidí v nařízené karanténě.

V Olomouckém kraji začne v pátek plošné testování, mělo by ho podstoupit téměř 7000 lidí. Zhruba 4000 z nich by mělo projít testem na onemocnění covid-19 na dvou odběrových místech v Olomouci, dalších 2500 lidí v Uničově a v Litovli. Zázemí se na těchto místech bude budovat ve čtvrtek ráno.

V přepočtu na 100 tisíc obyvatel Olomouckému kraji patří s počtem 104 případů stále druhá pozice za Prahou, v níž na 100 tisíc obyvatel připadá 122 nakažených. V celé zemi je od začátku epidemie 7041 potvrzených případů nákazy novým koronavirem.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, Olomoucký kraj, COVID-19, infekční onemocnění, nemoc, Krajská hygienická stanice, okres Šumperk, okres Prostějov, Praha, okres Přerov, okres Jeseník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Olomouckém kraji je 658 osob nakažených koronavirem  |  Koronavirus  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.