Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

V Olomouckém kraji za poslední týden přibylo 50 nákaz covid-19

V Olomouckém kraji za poslední týden přibylo 50 potvrzených případů nákazy novým typem koronaviru, celkem jich je evidováno 1087. Roste i počet aktuálně nemocných, který je 157. Přírůstek počtu potvrzených nákaz je stejný jako o týden dříve a výrazně vyšší než v předchozích třech týdnech, kdy se pohyboval od 18 do 28 případů. Více než pět desítek nákaz za týden hygienici evidovali naposledy na začátku července, kdy bylo v kraji registrováno devět stovek případů covid-19. Vyplývá to z údajů ministerstva zdravotnictví.

V Olomouckém kraji se z nemoci covid-19 od začátku pandemie podle údajů hygieniků vyléčilo celkem 906 lidí, jejichž počet se za poslední týden zvýšil o 26. V souvislosti s touto nemocí v kraji zemřelo 24 lidí. Od minulého pátku přibylo jedno úmrtí. V kraji je aktuálně nemocných 157 osob oproti 134 minulý týden.

Ministerstvo zdravotnictví eviduje všechny nakažené s trvalým bydlištěm v kraji, údaje se tak liší od počtů krajské hygienické stanice. Hygienici nyní uvádějí od počátku pandemie kumulativně 1056 pozitivních případů. Nejvíc nákaz je dlouhodobě na Olomoucku, kde hygienici evidují 742 nakažených, následuje Prostějovsko se 133 a Přerovsko s 104 případy. Na Šumpersku je evidováno 66 nákaz a na Jesenicku 11.

V přepočtu na 100 tisíc obyvatel kumulativně od začátku koronavirové krize patří Olomouckému kraji s počtem 172 případů potvrzených nákaz čtvrtá pozice za Moravskoslezským krajem, v němž na 100 tisíc obyvatel připadá bezmála 400 nakažených. Praha má 281 nakažených na 100 tisíc obyvatel a Karlovarský kraj 174 na 100 tisíc obyvatel.

V přepočtu na počet obyvatel za posledních sedm dní po okresech vychází nejvíc nemocných na 100 tisíc obyvatel v okrese Olomouc, a to 10,62 člověka. V okrese Jeseník není za poslední týden evidovaný žádný nemocný.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, Olomoucký, infekční onemocnění, Olomoucký kraj, COVID-19, Krajská hygienická stanice, koronavirová krize, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Olomouckém krajii za poslední týden přibylo 50 nákaz covid-19  |  Koronavirus  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.