Vláda jim nařídila zavřít provoz, oni se však nevzdávají. Olomoucké podniky se dál snaží fungovat i přes nepříjemná vládní opatření a zlepšovat tak svým zákazníkům dny. Zeptali jsme se jich, co pro ně znamená opětovné uzavření provozu, jak jim opatření změnilo podnikání i na to, zda pro své zákazníky mají nějaké novinky.
Omezení jsou pro ně samozřejmě komplikací, ale dle jejich slov se téměř ihned dokázali přeorientovat na výdejové okénko. „Vždyť jsme si to už na jaře nacvičili," říkají s úsměvem. Prioritou je pro ně nadále zákazníkům poskytovat kvalitní jídlo a udržet si své zaměstnance. Výrazné novinky sice nepřipravují, ale neustále vymýšlejí nová jídla a obměňují nabídku lahůdek.
Všem čtenářům přejí pevné zdraví a vzkazují, „aby se lidé dokázali z maličkostí a věřili, že se zase jednou vrátí vše do normálních kolejí."
Aktuální stituace pro ně znamená návrat na začítek, tedy do první vlny, ve které rozjeli svůj foodshop s dovážkou. Momentálně dál rozváží teplá jídla, rozšiřují nabídku víkendových pekáčů pro rodinné stravování a také navýšili produkci pekárny, jejíž produkty jsou v tuto chvíli nejpoptávanější. Na foodshopu si lidé mohou objednat také farmářské produkty od jejich dodavatelů. - s nadsázkou proto říkají, že fungujá jako místní minii Rohlik.
Jejich největší novinkou je nové místo prodeje jejich produktů v prostorách Muzea Umění, kde mají nejnovější podnilk And the Story Begins. Lidé si tam mohou dát kávu s sebou nebo zakoupit produkty z jejich pekárny. Další novinkou je také hlavní výdejové i prodejní místo, které se nyní nachází v přízemí budovy Eatery & Bakery.
Všem vám vzkazují: „Noste roušky, zůstaňte doma a podporujte svoje oblíbené podniky, ať už je to kdokoliv. Je to pro gastro podniky velice obtížná doba a my doufáme, že to společnými silami zvládneme."
Vladní nařízení vnímají jako likvidující, a to nejen pro ně, ale také pro větší podniky. Náklady zůstávají stejné, ale zisky spadly na třetinu. Jako začínající podnik je lidé teprve začínají objevovat. Jejich výdejní okno navíc v podzimním počasí nemá šanci nahradit normální provoz.
Přes to okno provozují, přijímají objednávky na telefonu a inteznivně se snaží zajistit rozvoz. Čtenářům proto vzkazují: „Na rozvozu pracujeme, do té doby nás zatím navštivte a podpořte osobně u našeho okénka. Cesta se vám určitě vyplatí, koukněte na naše stránky."
Snaží se bojovat i přes všechna omezení. Dále v plném nasazení vaří poctivá domácí jídla, která momentálně rozváží po okolí. Všem čtenářům přejí dobrou chuť.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.