Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

V Olomouckém kraji přibylo za týden 5150 nákaz, číslo se snížilo

V Olomouckém kraji přibylo za uplynulý týden 5150 nových případů nákazy covidem-19. V porovnání s předchozím týdnem je to o 420 případů méně. Pokles v mezisoučtu zaznamenaly statistiky po několika týdnech, vyplývá to z informací ministerstva zdravotnictví. Oproti minulému týdnu se však zvýšil počet obětí v souvislosti s touto nemocí, přibylo dalších 85 zemřelých. Ministerstvo nyní eviduje v kraji od počátku pandemie 24.495 případů covidu-19.

Předminulý týden přibylo v kraji 5570 nově potvrzených nákaz, což bylo o 200 případů více.  Už tehdy se však jednalo o zpomalení tempa nárůstu. Od 15. do 22. října se totiž týdenní počet nových případů nákaz koronavirem zvýšil o 2 200 případů. 

Během tohoto týdne se čísla nových potvrzených případů držela pod tisícovou hranicí. Nejvíce případů přibylo ve středu a to 904, za posledních 24 hodin přibylo 775 případů. Dosavadní rekord je z minulého úterý, kdy za jediný den přibylo 1524 případů.

S nemocí se nyní aktuálně v kraji potýká 10 592 lidí. Z koronaviru se dosud vyléčilo 13 646 lidí a v souvislosti s touto nemocí zemřelo 257 lidí. Zatímco uplynulý týden přibylo 85 obětí, předminulý týden se tento počet zvýšil o 62 případů.

Počty hospitalizovaných ještě stoupnou

Kvůli rostoucí křivce onemocnění z uplynulých dnů se stále plní zdravotnická zařízení v kraji, která však zároveň postupně zvyšovala či zvyšují svou kapacitu lůžek pro covidové pacienty. Podle čtvrtečních údajů Ústavu zdravotnických informací a statistiky mají nemocnice v Olomouckém kraji volnou zhruba třetinu ze 189 lůžek s umělou plicní ventilací. Nemocnice tak pomáhají i sousednímu Zlínskému kraji, který je na tom hůře. Například přerovská nemocnice přijala ve čtvrtek do péče pět pacientů s covidem ze Zlínského kraje. Pacienty přijala i Fakultní nemocnice v Olomouci.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, Olomoucký kraj, kraj, počet, nakažení, infekční onemocnění, COVID-19, nemoc, Zlínský kraj, Fakultní nemocnice Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Olomouckém kraji přibylo za týden 5150 nákaz, číslo se snížilo  |  Koronavirus  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.