Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Počet nově nakažených roste v kraji pomaleji než před týdnem. Během pondělí přibylo 462 nových případů

V Olomouckém kraji onemocnělo novým typem koronaviru v pondělí dalších 462 lidí, v porovnání s předchozím týdnem je to značný pokles. Minulé pondělí si informaci o pozitivním výsledku testu vyslechlo 709 lidí. Index protiepidemického rizika PES klesl v Česku z 69 na 68 bodů, což odpovídá čtvrtému stupni z pětibodové škály. V zemi ale stále platí pátý stupeň.

Od začátku pandemie se v Olomouckém kraji se zhruba 630.000 obyvateli novým koronavirem nakazilo 56.046 lidí. Z nákazy se od března vyléčilo 49.415 lidí a aktuálně se s ní potýká 5619 osob. Ve statistikách úmrtí v souvislosti s covidem-19 je evidováno 1012 lidí, v průměru jde o osm osob denně.

Šíření covidu-19 v Olomouckém kraji ubírá na intenzitě. V kraji přibylo za uplynulý týden do minulého čtvrtka 2864 potvrzených nákaz novým koronavirem, přírůstek je tak o 653 případů nižší než předchozí týden. V pátek bylo evidováno 426 nových nákaz, ve srovnání s minulým týdnem o 87 méně. Za celý víkend přibylo v kraji 254 případů, což bylo srovnatelný počet s víkendem předchozím.

V kraji pokračuje očkování proti koronaviru zahájené na přelomu loňského a letošního roku. Vakcínu postupně dostávají zdravotníci, klienti domovů pro seniory i senioři nad 80 let. Podle informací ministerstva zdravotnictví bylo dosud v kraji očkováno 13.183 lidí, z toho 584 lidí již dostalo druhou dávku. V porovnání s ostatními kraji jde o průměr. Například v Moravskoslezském kraji dostalo vakcínu 22.432 lidí, v Jihomoravském 28.389 lidí - jde však o nejvyšší počty ze všech krajů. Ve Zlínském kraji bylo dosud naočkováno 8631 lidí, uvedlo ministerstvo.

Náměstek olomouckého hejtmana Ivo Slavotínek (KDU-ČSL) tento týden uvedl, že zaměstnanci a klienti sociálních služeb v Olomouckém kraji by měli být očkováni proti novému typu koronaviru do poloviny března. Dosud dostalo vakcínu téměř 3000 z plánovaného počtu 6500 lidí z těchto zařízení.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ilustrační foto, Zdravotnický holding Královehradeckého kraje

Štítky koronavirus, Olomoucký kraj, statistiky, nakažení, hospitalizovaní, COVID-19, Česko, infekční onemocnění, Protiepidemický systém České republiky, Ivo Slavotínek, KDU-ČSL, Ministerstvo zdravotnictví České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet nově nakažených roste v kraji pomaleji než před týdnem. Během pondělí přibylo 462 nových případů  |  Koronavirus  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.