Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Policie hlídá hlavní i méně důležité cesty v Olomouckém kraji

Na hlavních silničních tazích i méně důležitých silnicích v Olomouckém kraji kontrolují dnes od rána policejní hlídky dodržování nového vládního nařízení, které kvůli kvůli epidemii koronaviru omezuje pohyb obyvatelstva. Hranice okresů lze ode dneška překročit jen kvůli cestě do práce, k lékaři nebo na úřad. Podrobnosti k dnes zahájené akci krajské ředitelství policie zatím nezveřejnilo.

"Bydlíme přímo na hranici okresů Prostějov a Olomouc. Policie u nás za domem stála od rána a brala každé auto," řekla dnes žena, která bydlí u Čech pod Kosířem na Prostějovsku. Policisté podle ní nekontrolovali pouze poštovní automobily či dodávky kurýrních firem. Policejní hlídka na silnici u Čech pod Kosířem stála do zhruba 10:00, poté místo opustila.

Policisté ráno hlídali také překračování hranic mezi okresy Přerov a Olomouc například před obcí Kokory. Stavěli auta jedoucí na hlavním tahu ve směru z Olomouce na Přerov. Hranice mezi oběma okresy vede zhruba v polovině cesty mezi obcemi Kokory a Krčmaň, možností pro stanoviště policistů kvůli kontrolám zde příliš není.

Podle informací ze sociálních sítí byla policejní hlídka také na silnici z Dubu nad Moravou na Olomoucku do Prostějova či na silnici v Dětřichově nad Bystřicí na pomezí Olomouckého a Moravskoslezského kraje.

V Tršicích na Olomoucku policisté kontrolují auta, která jezdí do nedaleké obce od Penčice, která je již v přerovském okrese. Řada lidí do Tršic přitom dojíždí běžně za lékařem či kvůli nakupování. "Byla jsem u lékaře kvůli potvrzení do autoškoly. Autobusem jsem se vracela zpět do jiného okresu jako jediná, policisté u Tršic zastavovali a kontrolovali řidiče jedoucí z Penčic," řekla dnes obyvatelka Penčic.

Policisté, kteří se jindy v těchto lokalitách vyskytují jen výjimečně, dívku překvapili. "A to jsme si dělali o víkendu srandu, že mezi Penčicemi a Tršicemi natáhnou na silnici pásy s hřeby," doplnila.

Na silnicích v Olomouckém kraji dnes podle zjištění sice ubylo aut a provoz byl menší, mohly se na tom však podepsat i začínající prázdniny v přerovském okresu. Oproti omezení v souvislosti s pandemií loni v březnu však bylo aut na silnicích podstatně více.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, koronavirus, policie, doprava, Olomoucký, Olomoucký kraj, silnice, lékař, pandemie covidu-19, Olomouc, Prostějov, Čechy pod Kosířem, Tršice, Přerov XIII-Penčice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miroslav Jaja

A kolik zaplatili ti policajti za to, že ohrozili všechny kontrolované. Berou do rukou doklady a papíry a pak stačí jeden nakažený a z jednoho je jich nespočet - ani to číslo R by na to nestačilo. Nic jim nedávejte do rukou, a to i když mají rukavice - mohou Vás nakazit. Ať si to přečtou přes okénko.

Úterý, 2. března 2021, 19:01Odpovědět

Policie hlídá hlavní i méně důležité cesty v Olomouckém kraji  |  Koronavirus  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.