Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Počet nákaz sice klesá, ale pomalu. Rozvolňování se Olomouckého kraje zatím netýká

Počet nových případů nákaz koronavirem v Olomouckém kraji dál klesá. Za poslední týden do čtvrtka přibylo 1128 nakažených, což je ve srovnání s předchozím týdnem o 199 případů méně. V kraji bylo za posledních sedm dní potvrzeno 181 případů na 100 000 obyvatel, rozvolňování opatření se tak regionu zatím netýká.

Denní přírůstky v Olomouckém kraji byly za posledních sedm dní v porovnání se stejným dnem v předchozím týdnu nižší každý den. Pohybovaly se kolem hranice 200 případů a méně.

Nejvíce případů bylo do statistik zapsáno v pondělí, a to 239, a nejméně ve čtvrtek 138 případů. O týden dříve se denní přírůstky držely pod hranicí 300 případů, kromě minulého pondělí, kdy bylo 315 pozitivních testů.

Ústup epidmie je zřetelně vidět také ve Fakultní nemocnici v Olomouci. Zatímco na začátku dubna zde bylo 43 pacientů s covidem na standardních lůžkách a 37 na JIP, tento čtvrtek to bylo 20 pacientů na standardních lůžkách a 23 na JIP.

Nemocnice proto pomalu přechází na normální režim. Restartovala například kardiovaskulární program. Všechny pozdržené případy chtějí olomoučtí lékaři vyřešit do tří měsíců. "Zavedeme proto i sobotní výkony," potvrdil přednosta I. interní kliniky - kardiologické Miloš Táborský.

Celkem se od začátku pandemie v Olomouckém kraji nakazilo novým koronavirem 90 930 lidí. Dosud se jich vyléčilo 85 374 a v souvislosti s nemocí covid-19 zemřelo 1630 lidí.

V kraji se zhruba 630 tisíci obyvateli za poslední týden přibylo 21 284 naočkovaných lidí. Z celkového počtu absolvovalo druhou očkovací dávku 55 782 lidí. Předchozí týden bylo vyočkováno 20 537 dávek.

V Olomouckém kraji je za týden 1738 případů covidu. Stejně jako posledně

V Olomouckém kraji přibylo za týden 1738 nových případů nákaz covidem-19, což je podobný nárůst jako v uplynulém týdnu, kdy bylo do statistik zapsáno 1728 případů. Počty však tehdy byly ovlivněny velikonočním pondělím. Celkem se od začátku pandemie...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Denisa Albaniová

Štítky statistika, koronavirus, covid, očkování, Olomoucký kraj, COVID-19, Fakultní nemocnice Olomouc, Miloš Táborský, infekční onemocnění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet nákaz sice klesá, ale pomalu. Rozvolňování se Olomouckého kraje zatím netýká  |  Koronavirus  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.