Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Epidemie koronaviru v Olomouckém kraji konečně výrazně zpomaluje

Nových případů nákazy koronavirem v Olomouckém kraji rychle ubývá. Za poslední týden bylo evidováno 675 potvrzených nákaz, v mezitýdenním srovnání to je o 453 méně. Ve čtvrtek přibylo 74 nákaz, o týden dříve jich bylo 141. V Olomouckém kraji zároveň zrychluje tempo očkování.

Denní přírůstky nákaz za uplynulý týden se v Olomouckém kraji drží hluboko pod hranicí 200 případů a jsou výrazně nižší, než tomu bylo o týden dříve. Výjimkou je pouze neděle.

Nejvíce nákaz bylo evidováno v pondělí (178) a nejméně v neděli (32). V předchozím týdnu bylo denní maximum 252 potvrzených nákaz.

Od začátku pandemie se novým koronavirem v kraji nakazilo 91 608 lidí, vyléčilo se jich zatím 87 021. V souvislosti s onemocněním covid-19 v kraji od loňského března zemřelo 1653 osob.

V kraji se zhruba 630 tisíci obyvateli bylo zatím aplikováno 202 747 dávek vakcín, za poslední týden jich přibylo 22 716. Například ve čtvrtek bylo aplikováno 4876 dávek vakcín. Za celý předchozí týden bylo vyočkováno 21 284 dávek.

Tempo očkování se zrychluje. Například nemocnice v Šumperku denně naočkuje až 3500 dávek.

„Naše očkovací centrum jsme personálně posílili a prodloužili jsme také provozní dobu. Aktuálně očkujeme na dva týmy denně od 7 do 18 hodin. A do terénu zároveň vyráží náš mobilní tým, který očkuje druhou dávkou vakcíny klienty sociálních zařízení a domovů seniorů. Opět jezdíme po celém šumperském i jesenickém regionu,“ uvedla náměstkyně nelékařské zdravotnické péče Nemocnice Šumperk Monika Žaitliková.

Počet nákaz sice klesá, ale pomalu. Rozvolňování se Olomouckého kraje zatím netýká

Počet nových případů nákaz koronavirem v Olomouckém kraji dál klesá. Za poslední týden do čtvrtka přibylo 1128 nakažených, což je ve srovnání s předchozím týdnem o 199 případů méně. V kraji bylo za posledních sedm dní potvrzeno 181 případů na 100...

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky koronavirus, statistika, Olomoucký kraj, infekční onemocnění, pandemie covidu-19, COVID-19, vakcína, Nemocnice Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Epidemie koronaviru v Olomouckém kraji konečně výrazně zpomaluje  |  Koronavirus  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.