Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Testy ve školách za měsíc odhalily pouze půl promile pozitivních případů

Testování dětí antigenními testy ve školách v Olomouckém kraji odhalilo během uplynulého měsíce jen půl promile pozitivních případů. Podle statistik olomoucké krajské hygienické stanice bylo za uplynulé čtyři týdny provedeno přes 186 tisíc testů, z toho 97 bylo pozitivních.

"V týdnu od 30. dubna do 6. května bylo v Olomouckém kraji ve školách provedeno u dětí či žáků celkem 33 618 antigenních testů. Z nich bylo pozitivně testováno devět dětí," uvedla mluvčí krajské hygienické stanice Markéta Koutná.

Z dětí, které měly pozitivní preventivní test ve škole, jsou PCR testem potvrzené čtyři děti.

Minulý týden bylo provedeno 57 728 antigenních testů, z nich bylo 28 pozitivních. O týden dřív antigenní testy odhalily 28 pozitivních výsledků z celkem 49 119 testů. První týden po příchodu dětí bylo testováno 45 888 žáků a pracovníků škol, z toho ve 32 případech se prokázal pozitivní výsledek.

Školáci se začali testovat neinvazivními antigenními testy v Olomouckém kraji stejně jako děti na ostatních místech v tuzemsku od 12. dubna. První tři týdny se děti v rotacích z prvních stupňů testovaly dvakrát týdně, od pondělí tohoto týdne již jen jednou.

Školáci z druhého stupně nastoupí do škol v souvislosti s uvolněním koronavirových opatření v kraji až od pondělí příštího týdne, na druhém stupni se budou testovat dvakrát týdně.

Město Přerov žádá po ministerstvu změny v testování dětí ve školách

Přerovští radní vyzvali ministra zdravotnictví Petra Arenbergera, aby změnil podmínky testování dětí ve školách a nošení roušek během vyučování. Stejně jako vedení Olomouckého kraje upozorňují na technické problémy s dosavadními antigenními testy.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Olomoucký kraj

Štítky školy, testy, koronavirus, Olomoucký kraj, rychlý antigenní test, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Testy ve školách za měsíc odhalily pouze půl promile pozitivních případů  |  Koronavirus  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.