Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Epidemie dál výrazně slábne. Za týden v Olomouckém kraji přibylo 158 nákaz

Epidemie koronaviru v Olomouckém kraji dál výrazně slábne. Za uplynulý týden přibylo 158 potvrzených nákaz, v mezitýdenním srovnání je přírůstek poloviční. Tempo očkování se v kraji daří udržovat nad hranicí 6000 dávek denně. Kraj má druhý největší podíl zapojení praktických lékařů do očkování v rámci republiky.

Denní přírůstky nákaz v uplynulém týdnu v kraji výrazně klesly a byly pod hranicí 50 potvrzených případů. Nejméně nákaz bylo evidováno v neděli, kdy do statistik bylo zapsáno 12 potvrzených případů. Nejvíce bylo zaznamenáno v pondělí, a to 39.

V přepočtu na 100 tisíc obyvatel má nyní Olomoucký kraj 25 nákaz, před týdnem bylo evidováno 48 případů.

Od počátku pandemie onemocnělo v kraji novým typem koronaviru 92 988 lidí, vyléčilo se jich 90 550 a 1706 lidí v souvislosti s nemocí covid-19 zemřelo.

V kraji bylo dosud spotřebováno 320 897 dávek vakcíny, což je o 34 084 více než před týdnem. Jen za čtvrtek dostalo dávku 6265 lidí. V kraji dostalo aspoň jednu dávku vakcíny proti novému koronaviru zhruba 42 procent z 527 000 obyvatel, kterých se očkování týká. Obě dávky má bezmála 18 procent obyvatel.

"Olomoucký kraj hlásí již jen desítky nových případů koronaviru na 100 tisíc obyvatel. Tohle číslo se liší mezi okresy, ale znamená to jediné, jsme v bezpečné zóně. A taky to znamená, že ani postupné rozvolňovací kroky včetně návratu školáků do lavic nepřinesly zhoršení. Naopak," radoval se hejtman Josef Suchánek (Piráti a STAN).

Olomoucký kraj má podle něho druhý největší podíl zapojení praktických lékařů do očkování v rámci celé republiky. "To je dobrá zpráva. A proč? Protože budoucnost očkování bude stát tak jako před pandemií právě na prakticích. Tento standard se brzy vrátí," uvedl hejtman.

V Olomouckém kraji přibylo za týden 308 nákaz, očkuje se 6000 lidí denně

Za uplynulý týden přibylo v Olomouckém kraji 308 nových případů onemocnění covidem-19. V mezitýdenním srovnání je to o 111 případů méně. Předchozí týden zaznamenaly statistiky pokles o 81 případů. V kraji se stále zvyšuje tempo očkování, jen za...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, covid, statistika, hejtman, Olomoucký kraj, infekční onemocnění, očkování, pandemie covidu-19, COVID-19, Josef Suchánek, Česká pirátská strana, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Epidemie dál výrazně slábne. Za týden v Olomouckém kraji přibylo 158 nákaz  |  Koronavirus  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.