Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Sobota 20. července 2024  |  Svátek má Ilja
Bez reklam

Za uplynulý týden v Olomouckém kraji přibylo 30 nákaz, přírůstek opět roste

V Olomouckém kraji za uplynulý týden přibylo 30 nákaz novým koronavirem, v mezitýdenním srovnání je jich o deset více. Už předchozí týden se v kraji zastavil pokles sedmidenního počtu nákaz. V přepočtu na 100 tisíc obyvatel nyní Olomoucký kraj za poslední týden vykazuje pět nákaz, před týdnem byly evidovány dvě a ještě o týden dříve tři, vyplývá z údajů ministerstva zdravotnictví.

Denní přírůstky nákaz koronavirem se v kraji nadále pohybují v jednotkách s výjimkou čtvrtečních statistik, do kterých bylo zapsáno 12 potvrzených případů koronaviru. Minulý týden v pátek a neděli nebyla v kraji potvrzena žádná nová nákaza. V sobotu jich bylo evidováno šest, ve sváteční pondělí a úterý po dvou případech. Ve středu pak přibylo osm nákaz.

Od počátku pandemie onemocnělo v kraji covidem 93 180 lidí, vyléčilo se jich 91 495 a 1710 lidí v souvislosti s nemocí covid-19 od loňského března zemřelo. Za poslední týden nepřibylo žádné další úmrtí.

V kraji se zhruba 630 tisíc obyvateli bylo dosud spotřebováno 477 306 dávek vakcíny. Za čtvrtek dostalo dávku 5297 lidí. Druhou dávku zatím obdrželo 199 542 zájemců, uvádějí statistiky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky ČR, koronavirus, Olomoucký, infekční onemocnění, Olomoucký kraj, COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za uplynulý týden v Olomouckém kraji přibylo 30 nákaz, přírůstek opět roste  |  Koronavirus  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.