Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Na dětském táboře na Šumpersku se rozšířil covid. Situace je pod kontrolou, ubezpečují hygienici

, aktualizováno 11. srpna 2021, 10:48

Na jednom z dětských táborů Šumpersku se objevilo ohnisko koronaviru. Počet onemocnění kvůli tomu vzrostl o desítky zejména u dětí a mladých lidí, a reprodukční číslo atakuje hodnotu 3. Hygienici ovšem ubezpečují, že mají situaci pod kontrolou. Většina účastníků tábora byla z Olomoucka.

"Za uplynulý víkend a v následujících dnech zaznamenala Krajská hygienická stanice zvýšený nárůst nových případů nemoci Covid-19. Většinou se jedná se o případy provázané na konkrétní ukončenou dětskou zotavovací akci," potvrdila mluvčí krajských hygieniků Markéta Koutná.

Kvůli tomu došlo v Olomouckém kraji k významnému nárůstu týdenního počtu pozitivních záchytů na 100 tisíc obyvatel u dětí a mladých lidí do 29 let věku. Hygienici očekávají, že počet pozitivních případů poroste i v dalších dnech. "Počet nově nakažených potenciálně zranitelných pacientů je však stále nízký," ubezpečila Koutná.

Hodnota reprodukčního čísla tak v Olomouckém kraji za uplynulé dny atakuje hodnotu 3, přičemž takzvaná relativní pozitivita testů s diagnostickou a epidemiologickou indikací za posledních sedm dní se drží v bezpečném intervalu pod 4 procenty.

"Všechny případy jsou včasně podchyceny a v současném okamžiku nehrozí nekontrolovatelné šíření onemocnění. Apelujeme však na důsledné dodržování základních hygienických pravidel a používání adekvátní ochrany dýchacích cest," uvedla Koutná.

Za posledních sedm dní je nyní v Olomouckém kraji 13 případů onemocnění na 100 tisíc obyvatel, nejvíce případů přibylo v neděli, a to 21, předtím 14 a v pátek 13. V pondělí to bylo 8 a včera 4 případy. 

Počet nákaz covidem v kraji vzrostl dvojnásobně. Za týden je 52 případů

O více než dvojnásobek vzrostl v Olomouckém kraji počet nových nákaz koronavirem. Za uplynulý týden to bylo 52 případů, o týden dříve jich přibylo jen 19. Čísla se zvedla především v posledních třech dnech.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, covid, tábor, děti, hygiena, Olomoucký kraj, COVID-19, okres Šumperk, nemoc, Krajská hygienická stanice, dětský tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na dětském táboře na Šumpersku se rozšířil covid. Situace je pod kontrolou, ubezpečují hygienici  |  Koronavirus  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.