Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Počet nákaz koronavirem v Olomouckém kraji za uplynulý týden opět klesl

Počet nákaz koronavirem v Olomouckém kraji za uplynulý týden opět klesl. Hygienici evidují 34 případů, což je ve srovnání s předcházejícím obdobím o devět méně. Na 100 tisíc obyvatel má kraj čtyři případy, před týdnem jich bylo sedm.

"Aktuální epidemiologická situace v Olomouckém kraji je klidná. Počet nových případů onemocnění COVID-19 je v řádu jednotek denně. Stejně jako v minulém týdnu tak pokračuje mírně klesající trend v počtu nových výskytů. Nově potvrzené případy nemají většinou závažný průběh. Mezi nemocnými převažují děti a mladí lidé ve věku do 30 let. Počet nově nakažených potenciálně zranitelných pacientů zůstává nízký," uvedla mluvčí krajských hygieniků Markéta Koutná.

Denní přírůstky potvrzených nákaz koronavirem se v kraji za uplynulý týden pohybují od jednoho do sedmi případů. Nejvíce jich bylo ve čtvrtek, a to sedm. Od počátku pandemie se v kraji nakazilo koronavirem 93 471 lidí.

V regionu se zhruba 630 tisíco obyvateli bylo dosud spotřebováno 605 197 dávek vakcíny, což je o 13 705 více než před týdnem. Obě dávky vakcíny už obdrželo 291 430 obyvatel - očkování se přitom v kraji týká 527 000 obyvatel.

V Olomouckém kraji aktuálně funguje 12 očkovacích míst. Místa s kapacitou až několik set dávek vakcín denně jsou zpravidla v nemocnicích, v Prostějově a Přerově se na ně změnily i prostory společenských domů. Na obou místech se však již tato centra zavírají. V Přerově včera, v Prostějově v úterý. V Olomouci se lze bez registrace očkovat v nákupním centru Galerie Šantovka. Očkování v odlehlejších regionech nabízí také mobilní očkovací tým, který vyjel do terénu minulý týden.

Očkovací centrum v přerovském Klubu Teplo dnes ukončí svůj provoz

Očkovací centrum v přerovském Klubu Teplo dnes po pěti měsících provozu ukončí svůj provoz. Zdravotníci zde naočkovali kolem 50 tisíc vakcín proti koronaviru, maximum bylo až 100 lidí za hodinu. Nyní se očkování vrací do areálu přerovské nemocnice.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje

Štítky covid, koronavirus, statistika, Olomoucký kraj, COVID-19, infekční onemocnění, vakcína, Prostějov, Přerov, Šantovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet nákaz koronavirem v Olomouckém kraji za uplynulý týden opět klesl  |  Koronavirus  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.