Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Očkovací centrum v Prostějově ukončilo provoz. Zvládlo přes 70 tisíc vakcín

Očkovací centrum v prostějovském Společenském domě po pěti a půl měsících dnes končí svůj provoz. Zdravotníci zde aplikovali přes 70 tisíc vakcín proti onemocnění covid-19. Pracovalo zde osm desítek pracovníků nejrůznějších profesí.

„Během provozu bylo v centru aplikováno přesně 71 252 vakcín a jsme rádi, že jsme za celou dobu nemuseli řešit nějakou mimořádnou událost,” sdělila vrchní sestra dětského oddělení prostějovské nemocnice Helena Piňosová, která chod centra zajišťovala.

V centru se vystřídali lékaři, zdravotníci, administrátoři a IT a provozní pracovníci. Během jednoho dne se podařilo aplikovat i 624 vakcín. Jedním z naočkovaných byl například i olomoucký arcibiskup Mons. Jan Graubner.

Velkokapacitní očkovací centrum splnilo svůj účel. „Podařilo se proočkovat ve velké míře všechny potřebné věkové skupiny a se stoupající proočkovaností klesá zájem o vakcinaci. Od středy se očkování vrátí do prostor dětské ambulance na dětském oddělení, kde probíhalo již v prvních měsících letošního roku,” řekl Jiří Ševčík, předseda představenstva AGEL Středomoravské nemocniční.

Protože nemocnice už obnovila plný provoz, pracovníci, kteří byli v očkovacím centru, by navíc chyběli.

Před pár dny ze stejných důvodů ukončilo svůj provoz i očkovací centrum v Přerově.

Očkovací centrum v přerovském Klubu Teplo dnes ukončí svůj provoz

Očkovací centrum v přerovském Klubu Teplo dnes po pěti měsících provozu ukončí svůj provoz. Zdravotníci zde naočkovali kolem 50 tisíc vakcín proti koronaviru, maximum bylo až 100 lidí za hodinu. Nyní se očkování vrací do areálu přerovské nemocnice.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Nemocnice Prostějov

Štítky očkování, koronavirus, covid, centrum, provoz, Prostějov, vakcína, očkovací centrum, AGEL Středomoravská nemocniční a.s., Jan Graubner, Jiří Ševčík, Agel, Mons

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Očkovací centrum v Prostějově ukončilo provoz. Zvládlo přes 70 tisíc vakcín  |  Koronavirus  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.