Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

V Olomouckém kraji za týden přibylo 70 případů covidu. Kraj má nejméně nemocných v zemi

V Olomouckém kraji přibylo za uplynulý týden 70 případů nakaz covidem-19, což je o devět případů více než v předcházejícím období. V přepočtu na 100 tisíc obyvatel Olomoucký kraj za poslední týden vykazuje 11 potvrzených případů, což je stejný údaj jako před týdnem a nejnižší mezi kraji v Česku.

Tempo zvyšování pozitivních případů se tento týden zpomalilo, o týden dříve přibyl v Olomouckém kraji téměř dvojnásobek nemocných lidí. Jejich počet mohl vzrůst kvůli testování dětí ve školách. Například první týden ve škole bylo otestováno celkem 58 822 dětí, u kterých bylo 23 antigenních testů pozitivních. Pět z nich bylo poté potvrzeno PCR testy.

Na nárůst nových případů v Olomouckém kraji naopak nemá podíl testování v sociálních zařízeních, které je povinné pro neočkované klienty i zaměstnance od začátku září. Na testování měli ředitelé zařízení sedm dní, do dnešního dne se žádný pozitivní případ neprokázal.

"Z doposud otestovaných 227 osob není žádný covid pozitivní. Očkování seniorů přineslo výsledky. Od dokončení očkování nemáme úmrtí na Covid-19," dodal náměstkem hejtmana Olomouckého kraje Ivo Slavotínek (Spojenci).

V regionu se zhruba 630 tisíci obyvateli bylo dosud spotřebováno 615 643 dávek vakcíny, což je o 4062 více než před týdnem. Tempo očkování však klesá, minulý týden bylo aplikováno 6384 dávek. Obě dávky vakcíny obdrželo 297 983 obyvatel.

Do Česka se řítí další vlna epidemie covidu, přichází ze západu

Česko je podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) na úpatí další vlny epidemie, která znovu přichází ze západu, kde počty nových případů nákazy koronaviru rostly už v minulých týdnech. V pondělí testy v ČR zachytily 319 nových případů,...

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky koronavirus, covid, statistika, Olomoucký kraj, COVID-19, Česko, Ivo Slavotínek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Olomouckém kraji za týden přibylo 70 případů covidu. Kraj má nejméně nemocných v zemi  |  Koronavirus  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.