Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Fakultní nemocnice v Olomouci takřka po třech letech zavírá odběrové místo na covid

Citelný pokles zájmu o testování na covid-19 eviduje Fakultní nemocnice Olomouc, která tak po více než dvou a půl letech přikročila k uzavření odběrového místa ve svém areálu. Lidé mohou využít testovací kapacity dalších zařízení ve městě.

Odběrné místo pro PCR a antigenní testy na přítomnost viru SARS-CoV-2 v olomoucké fakultní nemocnici je aktuálně v provozu v pondělí, ve středu, v pátek a v sobotu. V závěru tohoto týdne, od soboty 8. října se již prostory pro testování neotevřou. „Důvodem je malá vytíženost odběrového místa a současně dostatečná nabídka alternativ přímo v krajském městě,“ informoval mluvčí FN Olomouc Adam Fritscher.

V případě potřeby testu na onemocnění covid-19 mohou lidé využít služeb ve SPEA Olomouc, Laboratořích Mikrochem, na parkovišti u Galerie Šantovka nebo u obchodního centra Haná. „Bude-li to aktuální epidemická situace vyžadovat, největší zdravotnické zařízení na střední Moravě odběrové místo znovu otevře,“ podotkl mluvčí Fritscher.

Pryč z kolonky neošetřitelní. V Olomouci chtějí pomoct autistickým pacientům nejen s panikou u zubaře

Mimořádnou obtíž představuje ošetření u zubaře pro osoby s poruchou autistického spektra, trable při péči o tyto pacienty se snaží minimalizovat odborníci z Fakultní nemocnice Olomouc i organizace Jdeme autistům naproti. Vznikla tak specifická...

 

Odběrové místo začalo ve FN Olomouc fungovat v sobotu 21. března 2020. Od té doby provedlo desetitisíce odběrů. „I v době vrcholícího náporu žadatelů o vyšetření v několika covidových vlnách jsme se snažili uspokojit pokud možno všechny zájemce, takže se jelo v režimu sedm dní v týdnu dvanáct hodin denně. Za to všechno patří všem kolegům velký dík,“ uvedla v tiskové náměstkyně nelékařských oborů Andrea Drobiličová.

Očkovací centrum ve FN Olomouc nyní sídlí v budově P a v provozu je od úterý do čtvrtka, k dispozici je aplikace první, druhé, třetí i čtvrté dávky vakcíny na covid-19.

V závěru září narostl v režimu minimálních protiepidemických opatření počet nákaz covidem-19 oproti předchozímu týdnu jen mírně – o dvě procenta případů. V celém Olomouckém kraji s více než 600 tisíci obyvateli mělo pozitivní test 1422 osob. „Nejvíce pozitivních osob je aktuálně mezi dospělými ve věkové skupině 45-54 let, naopak mezi dětmi a mladistvými do 18 let je výskyt onemocnění minimální,“ informovala mluvčí Krajské hygienické stanice Olomouckého kraje Markéta Koutná.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Fakultní nemocnice Olomouc

Štítky Covid, testování, antigenní testy, PCR test, COVID-19, koronavirus, Fakultní nemocnice Olomouc, Olomouc, Šantovka, Olomoucký kraj, Krajská hygienická stanice, Haná, Střední Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoucká nemocnice takřka po třech letech zavírá odběrové místo covid-19  |  Koronavirus  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.