Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Případ chlapce, kterého v prosinci přejela tramvaj, byl odložen

Olomoučtí policisté odložili případ nehody, při které se v prosinci střetla v Olomouci nedaleko vlakového nádraží tramvaj s patnáctiletým chlapcem. Hoch utrpěl těžká poranění a byl v kritickém stavu převezen do nemocnice.

Řidič tramvaje byl původně podezřelý z těžkého ublížení na zdraví. Podle výsledků vyšetřování však za nehodu nemohl. Dnes to sdělila krajská policejní mluvčí Marie Štrbáková.

"Neprokázalo se, že by řidič tramvaje něco zanedbal, neprokázal se úmysl nebo jiná míra zavinění. Řidič za nehodu nemohl a stíhán za nic nebude. Případ byl odložen," uvedla policejní mluvčí. Případem se policisté zabývali řadu měsíců, vyžádali si znalecké posudky a provedena byla také rekonstrukce nehody. Řidič tramvaje podle nich neporušil ani rychlost. "Tramvaj se teprve rozjížděla ze zastávky," dodala mluvčí.

Nehoda se stala 23. prosince loňského roku za křižovatkou ulice Vejdovského ve směru k hlavnímu vlakovému nádraží. Chlapec vběhl pod tramvaj v místě, kde se tramvaje míjejí. Po sražení tramvaje musel být vyproštěn a byl na místě resuscitován. V kritickém stavu byl poté převezen na urgentní příjem. Utrpěl poranění po celém těle. Stav chlapce se dnes nepodařilo zjistit, podle mluvčího nemocnice Egona Havrlanta si informace rodina nepřála zveřejňovat.

Zdroj: ČTK

Štítky havárie, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Případ chlapce, kterého v prosinci přejela tramvaj, byl odložen  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.