Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Muži se vloupali do auta, sebrali tašku, kterou hodili do Moravy. Psovod je brzy vypátral

V úterý kolem půlnoci přijala policie oznámení od všímavé svědkyně, která ohlásila vloupání do auta v ulici Šmeralova v Olomouci.

Z auta chtěli dva muži něco ukrást a poté odjet na kolech směrem k řece Moravě. O tom byly informovány policejní hlídky i policejní psovod. Policisté získali popis podezřelých a začali po nich okamžitě pátrat. Policejní psovod se psem Cyrusem spatřil dva cyklisty poblíž mostu na Tř. Kosmonautů. Ti odpovídali popisu podezřelých.

Muži byli vyzváni k zastavení a oba výzvu uposlechli. Skončili na policejní služebně, kde policisté zjistili, že se jedná o muže ve věku 44 a 33 let z Olomoucka. Starší muž údajně na BMW rozbil jedno z oken a ze zavazadlového prostoru ukradl tašku na notebook, ve které byly písemnosti a dioptrické brýle.

Zatím není jasné, zda se mladší muž na vloupání podílel. Poté, co muži z místa odjeli, jeden z nich hodil ukradenou tašku do řeky Moravy. Ta byla v průběhu dopoledne nalezena odpovědným pracovníkem při kontrole toku řeky Moravy, a to na jezu řeky na území Olomouce a následně předána policistům.

„Celková škoda je v tuto chvíli odhadována na předběžně 17 600 korun. V dané věci zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádež a poškození cizí věci. V současné době probíhají další úkony trestního řízení,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky taška, krádež, zloděj, policie, psovod, vloupání, BMW, Morava, Olomouc, řeka Morava, Olomoucký kraj

Muži se vloupali do auta, sebrali tašku, kterou hodili do Moravy. Psovod je brzy vypátral  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.